De 22 største lufthavne i verden

22. april 2024

Oversigt: De 22 største lufthavne i verden, målt på årlige antal passagerer.

Hver dag strømmer millioner af passagerer gennem verdens travleste lufthavne, hvilket skaber en konstant strøm af mennesker og varer mellem kontinenter og kulturer.

I denne oversigt finder du de 22 største lufthavne i verden målt efter årligt passagertal, de ikke blot tjener som vigtige hubs til deres respektive byer og lande, men også som vitale knudepunkter i den globale økonomi.

Lufthavn Årligt antal passagerer
1 Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (USA) 104.653.451
2 Dubai International Airport (FAE) 86.994.365
3 Dallas Fort Worth International Airport (USA) 81.764.044
4 Heathrow Airport (England) 79.151.723
5 Tokyo International Airport (Japan) 78.200.000
6 Denver International Airport (USA) 77.837.917
7 Istanbul Airport (Tyrkiet) 76.236.980
8 Los Angeles International Airport (USA) 75.050.851
9 O’Hare International Airport (USA) 73.894.226
10 Indira Gandhi International Airport (Indien) 72.214.841
11 Soekarno–Hatta International Airport (Indonesien) 67.832.900
12 Charles de Gaulle Airport (Frankrig) 67.421.316
13 Guangzhou Baiyun International Airport (Kina) 63.167.751
14 John F. Kennedy International Airport (USA) 62.440.306
15 Amsterdam Airport Schiphol (Holland) 61.889.586
16 Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport (Spanien) 60.220.984
17 Frankfurt Airport (Tyskland) 59.359.539
18 Singapore Changi Airport (Singapore) 58.900.000
19 Orlando International Airport (USA) 57.735.726
20 Harry Reid International Airport (USA) 57.600.000
21 Seoul Incheon International Airport (Sydkorea) 56.131.064
22 Shanghai Pudong International Airport (Kina) 54.476.397

Kilde: wikipedia.org.

1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (USA): 104.653.451 passagerer

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL), beliggende i Atlanta, Georgia, har i mange år været den travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. ATL’s enestående passagertal skyldes flere faktorer, herunder dens rolle som det primære knudepunkt for Delta Air Lines, et af verdens største flyselskaber. Lufthavnen tjener også som et vigtigt hub for Southwest Airlines og flere andre flyselskaber.

En væsentlig årsag til ATL’s succes er dens strategiske placering som et centralt knudepunkt i det sydøstlige USA, hvilket gør det til en optimal gateway for både indenlandske og internationale flyvninger. Lufthavnens layout og operation er designet til at understøtte et effektivt flow af passagerer og fly, hvilket sikrer hurtige omstigningstider og minimal ventetid.

ATL er kendt for sine robuste faciliteter, som omfatter flere terminaler og gennemgangsarealer forbundet med en effektiv intern togtransport. Dette togsystem gør det let for passagerer at navigere mellem gates, hvilket er en væsentlig faktor i lufthavnens evne til at håndtere store passagervolumener. Derudover tilbyder lufthavnen en bred vifte af tjenester, shoppingmuligheder og spiseområder, som forbedrer passagerernes rejseoplevelse.

Lufthavnen har også en stærk forpligtelse til bæredygtighed, med initiativer rettet mod at reducere energiforbrug, vandforbrug og affald. Disse initiativer er en del af en større strategi for at gøre ATL til en af de grønneste lufthavne i verden.

Med løbende investeringer i udvidelse og modernisering, inklusiv planer om nye runways og terminaludvidelser, forbereder Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport sig på at imødekomme den stigende efterspørgsel og fortsat være en førende lufthavn globalt. Dens konsekvente fokus på effektivitet, kundeservice og innovation sikrer, at den forbliver på toppen af listen over verdens travleste lufthavne.

2. Dubai International Airport (FAE): 86.994.365 passagerer

Dubai International Airport (DXB), beliggende i De Forenede Arabiske Emirater, er den anden travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. DXB spiller en central rolle som det primære knudepunkt for Emirates, et af verdens største og mest anerkendte flyselskaber. Lufthavnen tjener også som et vigtigt knudepunkt for flyselskabet Flydubai, hvilket forstærker dens betydning i global luftfart.

En væsentlig årsag til Dubai Internationals høje passagertal er dens geografiske placering, som er optimalt beliggende mellem øst og vest. Dette gør DXB til et centralt transitpunkt for international lufttrafik, især for ruter der forbinder Vesten med Asien og Australien. Dubai er også en populær turistdestination og et vigtigt forretningscentrum, hvilket tiltrækker et stort antal rejsende.

DXB er kendt for sin state-of-the-art infrastruktur og førsteklasses faciliteter, der inkluderer omfattende shoppingmuligheder, luksuriøse lounges, og en række restauranter og underholdningstilbud. Lufthavnen er designet til at tilbyde en exceptionel oplevelse for passagererne, hvilket er tydeligt i dens arkitektoniske udførelse og den generelle effektivitet i dens operationer.

3. Dallas Fort Worth International Airport (USA): 81.764.044 passagerer

Dallas Fort Worth International Airport (DFW), beliggende mellem byerne Dallas og Fort Worth i Texas, er den tredje travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. DFW’s enorme størrelse og dets strategiske placering i USA gør det til et væsentligt knudepunkt, især for indenrigs- og internationale flyvninger, der opererer over hele Nordamerika og ud over.

Lufthavnen fungerer som et primært hub for American Airlines, som er et af verdens største flyselskaber. Dette partnerskab er en af hovedårsagerne til DFW’s høje passagertal, da American Airlines benytter lufthavnen til at forbinde passagerer mellem et bredt netværk af internationale og indenlandske ruter. Derudover understøtter lufthavnen operationer for flere andre flyselskaber, hvilket yderligere øger dens trafikmængde.

DFW er kendt for sin omfattende infrastruktur og effektive drift. Lufthavnen har fem terminaler, som alle er udstyret med et bredt udvalg af faciliteter og services designet til at forbedre rejseoplevelsen. Disse omfatter alt fra et stort udvalg af restauranter og butikker til kunstudstillinger og et automatiseret togsystem, der forbinder terminalerne.

Miljømæssigt er DFW også forpligtet til bæredygtighed, hvilket inkluderer initiativer til at reducere CO2-emissioner, forbedre vandforvaltningen og fremme genanvendelse på tværs af dens operationer. Lufthavnen har modtaget flere priser for disse miljøtiltag.

4. Heathrow Airport (England): 79.151.723 passagerer

Heathrow Airport (LHR), beliggende i London, er den fjerde travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. Som det primære internationale knudepunkt for Storbritannien, spiller Heathrow en afgørende rolle i global luftfart, og det er en af de vigtigste porte til Europa.

Lufthavnen tjener som hovedhub for British Airways og Virgin Atlantic, og den betjener et stort antal andre internationale flyselskaber, der forbinder London med næsten alle dele af verden. Heathrows globale netværk omfatter flyvninger til over 180 destinationer i mere end 90 lande, hvilket understreger dens betydning som en international transit hub.

Heathrows høje passagertal kan også tilskrives dens geografiske placering og dens status som et vigtigt center for både forretningsrejser og turisme. London er en af verdens førende finanscentre og en top turistdestination, hvilket genererer en betydelig mængde både indkommende og udgående trafik.

Faciliteterne på Heathrow er omfattende og inkluderer fire aktive passagerterminaler. Lufthavnen er kendt for sin høje servicekvalitet og har modtaget flere priser for sin kundeoplevelse. Passagererne kan nyde en bred vifte af shoppingmuligheder, spisesteder og andre tjenester, herunder personlig shopping og spa-faciliteter.

Desuden er Heathrow forpligtet til bæredygtighed, og den har implementeret flere miljøinitiativer, herunder reduktion af CO2-emissioner og støjforurening, genanvendelse og brug af vedvarende energi. Lufthavnen har også planer om at udvide med en tredje landingsbane for at øge kapaciteten og forbedre dens evne til at håndtere yderligere global trafik.

5. Tokyo International Airport (Japan): 78.200.000 passagerer

Tokyo International Airport, bedre kendt som Haneda Airport (HND), er placeret som den femte travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. Beliggende tættere på Tokyo centrum end sit modstykke, Narita Airport, tjener Haneda primært indenlandske ruter, men dens internationale trafik er også voksende betydeligt.

En af de primære årsager til Haneda Airports høje passagervolumen er dens strategiske placering i en af verdens mest befolkede byområder. Lufthavnen er et vigtigt knudepunkt for både indenrigs- og internationale rejser, der betjener som hovedbase for Japans to største flyselskaber, Japan Airlines (JAL) og All Nippon Airways (ANA). Disse selskaber anvender Haneda til et bredt netværk af ruter til hele Japan og vigtige internationale destinationer.

Haneda er kendt for sin høje effektivitet og kundeservice, ofte rangeret blandt de bedste lufthavne i verden for passageroplevelsen. Lufthavnen har tre terminaler, hvor Terminal 1 og 2 hovedsageligt håndterer indenrigsflyvninger, og Terminal 3 (tidligere kendt som International Terminal) håndterer internationale flyvninger. Faciliteterne inkluderer en bred vifte af shoppingmuligheder, spisesteder og loungeområder, som gør ventetiden behagelig og underholdende for rejsende.

Derudover har Haneda investeret i moderne teknologi og infrastruktur for at sikre en glat og effektiv drift. Dette omfatter avancerede sikkerhedssystemer og en velorganiseret bagagehåndtering. Med sin fortsatte udvidelse og opgradering af faciliteter, sammen med en bekvem placering nær Tokyo centrum, forventes det, at Haneda Airport vil fortsætte med at vokse og forbedre sin rolle som en central hub for både indenrigs- og international luftfart i Asien.

6. Denver International Airport (USA): 77.837.917 passagerer

Denver International Airport (DEN), beliggende i Denver, Colorado, er den sjette travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. DEN’s fremtrædende position skyldes flere faktorer, herunder dens rolle som et stort knudepunkt i midten af USA for flere store flyselskaber, herunder United Airlines, Southwest Airlines og Frontier Airlines.

En af hovedårsagerne til Denver Internationals høje passagertal er dens geografiske placering, der fungerer som et ideelt transitpunkt for indenlandske flyvninger tværs over USA. Dens placering er også strategisk for flyvninger til og fra det vestlige Nordamerika, og den har vokset i betydning som et internationalt knudepunkt med direkte forbindelser til større byer i Europa, Asien og Latinamerika.

Denver International er kendt for sin markante arkitektur, herunder det ikoniske teltformede tag, der er designet til at ligne de snedækkede Rocky Mountains, som lufthavnen ligger tæt på. Dette unikke design har gjort DEN til et symbol på regionen og har bidraget til dens anerkendelse som en af de mest æstetisk tiltalende lufthavne i verden.

Faciliteterne på DEN er omfattende og moderne, designet til at forbedre passageroplevelsen med et bredt udvalg af shopping, spisesteder og andre bekvemmeligheder. Lufthavnen har også fokus på bæredygtighed, med initiativer som et stort solenergianlæg og andre miljøvenlige tiltag.

Denver International Airport fortsætter med at udvide og modernisere, herunder tilføjelsen af nye gates og opgradering af eksisterende terminaler for at imødekomme den voksende efterspørgsel og forbedre service og effektivitet. Med disse fortsatte investeringer i faciliteter og infrastruktur, sikrer DEN sin position som en af de vigtigste lufthavne i USA og globalt.

7. Istanbul Airport (Tyrkiet): 76.236.980 passagerer

Istanbul Airport, beliggende i Istanbul i Tyrkiet, er den syvende travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. Siden åbningen i 2018 har denne lufthavn hurtigt etableret sig som et væsentligt knudepunkt mellem Europa, Asien og Mellemøsten, hvilket understreger dens strategiske betydning for global luftfart.

En af hovedårsagerne til Istanbul Airports høje passagertal er dens rolle som hovedhub for Turkish Airlines, et af de største og mest ekspansive flyselskaber i verden. Turkish Airlines udnytter lufthavnens geografiske placering til at tilbyde et omfattende netværk af flyruter, der dækker over 300 destinationer globalt, hvilket gør Istanbul Airport til en af de vigtigste gateways for internationale rejser.

Lufthavnen er designet til at håndtere en enorm kapacitet med avancerede faciliteter og teknologi. Med sine store og moderne terminaler kan Istanbul Airport betjene op til 200 millioner passagerer årligt, hvilket gør den til en af de største lufthavne i verden rent kapacitetsmæssigt. Den omfatter også imponerende arkitektur og interiører, som både er funktionelle og æstetisk tiltalende, med en bred vifte af butikker, restauranter og loungeområder.

Yderligere har Istanbul Airport investeret i bæredygtighed og teknologi, med fokus på energieffektivitet og reduceret miljøpåvirkning. Dette omfatter brugen af vedvarende energikilder og systemer til energistyring, der bidrager til at minimere lufthavnens økologiske fodaftryk.

Med løbende udvikling og opgraderinger er Istanbul Airport godt positioneret til at fortsætte med at vokse og fungere som et kritisk knudepunkt i international luftfart, idet det forbinder kontinenter og kulturer gennem sin strategisk beliggende og højeffektive infrastruktur.

8. Los Angeles International Airport (USA): 75.050.851 passagerer

Los Angeles International Airport (LAX), beliggende i Los Angeles i Californien, er den ottende travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. LAX spiller en afgørende rolle som en primær destination og hub for rejser mellem USA og Asien samt betydelige ruter til Europa, Latinamerika og andre destinationer i Stillehavsområdet.

En af de primære årsager til LAX’s høje passagertal er dens geografiske placering på den amerikanske vestkyst, hvilket gør den til en ideel gateway for flyvninger over Stillehavet og et vigtigt knudepunkt for flere store flyselskaber, herunder American Airlines, Delta Air Lines og United Airlines. LAX tjener også som en større hub for international trafik og er populær blandt mange asiatiske og europæiske flyselskaber.

Lufthavnen har ni passagerterminaler, som er forbundet med en trafiksløjfe og interne shuttlebusser. Terminalerne er kendt for at rumme et bredt udvalg af faciliteter, herunder internationalt anerkendte restauranter, luksuriøse lounges, og et omfattende tilbud af detailbutikker, der afspejler den kulturelle og økonomiske diversitet i Los Angeles.

LAX er også i gang med et ambitiøst moderniseringsprogram, der inkluderer udbygning af terminaler, forbedring af passagerfaciliteter og effektivisering af sikkerhedskontrol. Dette program sigter mod at forbedre den samlede passageroplevelse og øge lufthavnens kapacitet til at håndtere fremtidig vækst i passager- og flytrafik.

9. O’Hare International Airport (USA): 73.894.226 passagerer

O’Hare International Airport (ORD), beliggende i Chicago, er den niende travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. Som en af de vigtigste lufthavne i USA og et væsentligt knudepunkt for både indenrigs- og internationale flyvninger, spiller ORD en central rolle i det globale luftfartsnetværk.

O’Hare fungerer som et primært hub for flere store flyselskaber, herunder United Airlines og American Airlines. Dette positionerer lufthavnen som en nøglegateway for rejser til og fra USA, især med dens omfattende netværk af flyruter til destinationer over hele verden, hvilket gør den til et vitalt transitpunkt for passagerer.

Lufthavnen er kendt for sin travlhed og kompleksitet, med fire aktive passagerterminaler og et højt antal daglige flyvninger. Dens evne til at håndtere en så stor mængde trafik effektivt skyldes delvis dens veludviklede infrastruktur og avancerede logistiske systemer. O’Hare har også gennemgået flere moderniseringsprojekter for at forbedre passageroplevelsen og øge kapaciteten, herunder udvidelsen af terminaler og opgradering af landingsbaner.

Derudover er ORD også en væsentlig spiller i luftfragt, med en stor mængde gods, der håndteres gennem lufthavnen, hvilket yderligere understreger dens betydning i den globale økonomi. Den geografiske placering i midten af USA gør den ideel til både nationale og internationale forbindelser.

Med fortsatte investeringer i udvidelser og forbedringer, herunder planer om at tilføje en sjette landingsbane og en ny global terminal, sigter O’Hare International Airport mod at forbedre sin effektivitet og kapacitet, hvilket vil sikre, at den forbliver en af de travleste og mest indflydelsesrige lufthavne i verden.

10. Indira Gandhi International Airport (Indien): 72.214.841 passagerer

Indira Gandhi International Airport (DEL), beliggende i New Delhi, er nummer 10 på listen over verdens travleste lufthavne målt efter årlig passagertrafik. Dens rolle som hovedlufthavn for Indiens hovedstad og som primær indgang til landet er afgørende for dens høje passagervolumen.

Som et vigtigt knudepunkt for flere indiske flyselskaber, herunder Air India, IndiGo, og Vistara, håndterer DEL et omfattende netværk af ruter, der omfatter indenrigs- såvel som internationale destinationer. Dette brede netværk gør den til en central hub i regionen og understøtter direkte forbindelser til Asien, Europa, Nordamerika, og andre dele af verden.

Indira Gandhi International Airport er kendt for sin moderne infrastruktur og har modtaget adskillige priser for sin kvalitet og service. Lufthavnen har tre aktive passagerterminaler: Terminal 1 for indenrigsflyvninger, Terminal 2 for både indenrigs og internationale flyvninger, og Terminal 3, en af verdens største terminalbygninger, som primært håndterer internationale flyvninger. Terminal 3 alene er designet til effektivt at håndtere millioner af passagerer og er udstyret med avanceret teknologi til sikkerhed og passagerhåndtering.

Faciliteterne på DEL inkluderer en række butikker, restauranter, og lounges samt effektive transportforbindelser til byen, herunder en hurtig metroforbindelse. Disse faciliteter bidrager til at sikre en behagelig og bekvem oplevelse for rejsende.

Med fortsatte planer om udvidelse og forbedring, inklusive tilføjelse af nye terminaler og opgradering af eksisterende faciliteter, forbereder Indira Gandhi International Airport sig på at imødekomme den forventede vækst i passager- og flytrafik i de kommende år, hvilket vil styrke dens position som en førende lufthavn på den globale scene.

11. Soekarno–Hatta International Airport (Indonesien): 67.832.900 passagerer

Soekarno–Hatta International Airport (CGK), beliggende nær Jakarta i Indonesien, er den 11. travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. Dens betydelige passagervolumen afspejler dens rolle som hovedgateway til Indonesien, et af verdens mest befolkede lande, og et vigtigt økonomisk og turistmæssigt centrum i Sydøstasien.

Lufthavnen tjener som hovedhub for flere indonesiske flyselskaber, herunder Garuda Indonesia, Indonesiens nationale flyselskab. Denne centrale position i det indonesiske luftfartsnetværk understøtter et omfattende netværk af både indenrigs- og internationale flyruter, der forbinder Jakarta med større byer i Asien, Mellemøsten, Europa og Australien.

Soekarno–Hatta er kendt for sin imponerende infrastruktur, som inkluderer flere passagerterminaler designet til at håndtere forskellige segmenter af rejsende effektivt. Terminalerne er moderne og veludstyrede med et bredt udvalg af faciliteter, herunder shoppingområder, spiseområder og rekreative faciliteter, som bidrager til en behagelig rejseoplevelse for passagererne.

Lufthavnen har også gennemgået betydelige opgraderinger og udvidelser for at imødekomme den stadig voksende passagertrafik og forbedre effektiviteten i håndteringen af fly- og passagerstrømme. Disse investeringer omfatter udvidelse af faciliteter samt integration af ny teknologi for at optimere sikkerhed og passagerflow.

Som en vital del af Indonesiens transportinfrastruktur spiller Soekarno–Hatta International Airport en afgørende rolle i at understøtte landets økonomiske vækst og udvikling samt i at fremme turismen ved at forbinde Indonesien med resten af verden.

12. Charles de Gaulle Airport (Frankrig): 67.421.316 passagerer

Charles de Gaulle Airport (CDG), beliggende i Paris, er den 12. travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. Som det primære internationale knudepunkt for Frankrig og et af de vigtigste i Europa, spiller CDG en central rolle i global luftfart, især for flyvninger mellem Europa og andre kontinenter.

CDG fungerer som hovedhub for Air France og er en afgørende gateway for mange internationale flyselskaber, der betjener et bredt spektrum af globale destinationer. Dens strategiske placering i Paris, et af verdens mest besøgte turistmål, bidrager også betydeligt til dens høje passagervolumen. Lufthavnen betjener en bred vifte af passagerer, fra turister og forretningsrejsende til internationale studerende og besøgende til store begivenheder og konferencer i byen.

Faciliteterne på Charles de Gaulle Airport er omfattende og designet til at håndtere en stor og varieret passagerstrøm effektivt. Lufthavnen har flere terminaler, der er specialiserede til forskellige typer af flytrafik, herunder lange internationale flyvninger og korte europæiske ruter. Terminalerne er udstyret med moderne teknologi og tilbyder en række tjenester og bekvemmeligheder, der forbedrer passageroplevelsen, såsom et bredt udvalg af shoppingmuligheder, restauranter og loungeområder.

Charles de Gaulle er også kendt for sin arkitektur og har investeret i bæredygtige løsninger for at reducere sit miljøaftryk. Lufthavnen har for eksempel initiativer for energieffektivitet og affaldsreduktion, som understøtter dens mål om at blive en grønnere lufthavn.

13. Guangzhou Baiyun International Airport (Kina): 63.167.751 passagerer

Guangzhou Baiyun International Airport (CAN), beliggende i Guangzhou i Kina, er nummer 13 på listen over verdens travleste lufthavne målt efter årlig passagertrafik. Lufthavnen er det primære luftfartsknudepunkt for Guangdong-provinsen, en af Kinas mest befolkede og økonomisk dynamiske regioner. Dette gør Baiyun til en vigtig portal for både indenrigs- og international trafik i Sydkina.

En af hovedårsagerne til Baiyun Lufthavnens høje passagertal er dens rolle som et centrum for flere store kinesiske flyselskaber, herunder China Southern Airlines, som er Asiens største flyselskab målt efter passagerantal. Lufthavnen betjener et bredt spektrum af internationale og indenlandske ruter, hvilket gør den til en afgørende part i netværket af global luftfart.

Lufthavnen er kendt for sin moderne infrastruktur og kapacitet til at håndtere en stor volumen af trafik med bemærkelsesværdig effektivitet. Den har flere terminaler, som er designet til at facilitere en hurtig og behagelig rejseoplevelse for passagererne. Baiyun har også investeret i avanceret teknologi til sikkerhedskontrol og bagagehåndtering, hvilket forbedrer den overordnede effektivitet.

Baiyun International Airport er også en vigtig fragthub, hvilket bidrager til dens travlhed. Den strategiske placering i Guangzhou, et vigtigt industrielt og kommercielt centrum, understøtter en betydelig mængde luftfragt, der spænder fra elektronik til beklædning.

Med løbende investeringer i udvidelser og opgraderinger er Guangzhou Baiyun International Airport godt positioneret til at fortsætte med at spille en afgørende rolle i den globale luftfartsindustri og støtte den fortsatte vækst og udvikling i regionen.

14. John F. Kennedy International Airport (USA): 62.440.306 passagerer

John F. Kennedy International Airport (JFK), beliggende i New York, er den 14. travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. JFK’s betydelige passagerantal skyldes især dens rolle som en primær international gateway til USA. Med sin beliggenhed i en af verdens mest indflydelsesrige byer, tjener JFK som et kritisk knudepunkt for internationale rejser ind og ud af Nordamerika.

Lufthavnen betjener et bredt spektrum af internationale og indenlandske flyselskaber, og fungerer som centrum for American Airlines og Delta Air Lines. Dette gør JFK til en af de mest benyttede lufthavne for transatlantiske flyvninger samt forbindelser til og fra Asien, Europa, Sydamerika og andre destinationer verden over.

JFK er kendt for sin komplekse struktur med flere terminaler, hver designet til at håndtere specifikke typer af flytrafik og flyselskaber. Denne struktur understøtter lufthavnens kapacitet til effektivt at administrere det enorme antal daglige passagerer og flybevægelser.

Ud over sin størrelse og trafikmængde, er JFK lufthavn også kendt for sine faciliteter, som inkluderer et stort udvalg af restauranter, butikker, og lounges. Disse faciliteter er med til at forbedre passageroplevelsen, specielt for dem, der står over for lange ventetider eller layovers.

John F. Kennedy International Airport har gennemgået og planlægger fortsat en række moderniseringsprojekter for at forbedre effektiviteten og kapaciteten. Disse projekter inkluderer udvidelser af terminaler, forbedringer af runway-systemer og opdateringer af passagerfaciliteter, alt sammen med det formål at opretholde JFK’s status som en af verdens førende lufthavne.

15. Amsterdam Airport Schiphol (Holland): 61.889.586 passagerer

Amsterdam Airport Schiphol (AMS), placeret i Holland, er den 15. travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. Schiphol er ikke kun en af Europas primære lufthavne, men også et væsentligt knudepunkt for international luftfart. Dens rolle som hovedbase for KLM (Royal Dutch Airlines), såvel som for en række andre internationale flyselskaber, har været afgørende for dens høje passagertal.

En af de primære årsager til Schiphols trafik er dens centrale placering i Europa, hvilket gør den til et ideelt stop for rejsende mellem Nordamerika, Europa, Asien og Afrika. Lufthavnen er kendt for sin enestående infrastruktur og avancerede teknologi, som understøtter effektiv fly- og passagerhåndtering.

Schiphol er berømt for sit unikke design, hvor næsten alle flyvninger opererer fra en enkelt, stor terminal opdelt i tre store ankomst- og afgangshaller. Dette gør det let for passagerer at navigere og skifter fly, hvilket øger transittrafikken betydeligt. Dens effektive transportforbindelser, inklusiv direkte togforbindelser til mange større byer i Holland og nabolandene, gør den også til et attraktivt valg for både indenlandske og internationale rejsende.

Amsterdam Schiphol er også kendt for sin kundevenlige tilgang med et bredt udvalg af shoppingmuligheder, spisesteder og fritidsfaciliteter, herunder et kunstmuseum og et bibliotek. Disse faciliteter forbedrer passageroplevelsen, hvilket gør ventetid mellem flyvninger mere behagelig.

16. Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport (Spanien): 60.220.984 passagerer

Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport (MAD), beliggende i Spaniens hovedstad, er den 16. travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. Denne lufthavn spiller en afgørende rolle som Spaniens hoved gateway til resten af verden og fungerer som et primært knudepunkt for Iberia Airlines, der er Spaniens flagbærer og største flyselskab.

En væsentlig faktor i Madrid-Barajas’ høje passagertal er dens strategiske beliggenhed, som tilbyder optimale forbindelser mellem Europa og Latinamerika. Dette har gjort lufthavnen til en foretrukken rute for rejsende og fragt mellem disse to regioner. Derudover betjener lufthavnen en bred vifte af internationale og indenlandske ruter, hvilket gør den til et centralt punkt for både forretningsrejsende og turister.

Lufthavnen er kendt for sine moderne faciliteter og evne til at håndtere et stort volumen af passagerer med effektivitet. Den består af flere terminaler, hvoraf Terminal 4 er særligt bemærkelsesværdig for sin arkitektoniske design og bæredygtighedsinitiativer. Terminal 4 blev designet for at forbedre passageroplevelsen og øge lufthavnens kapacitet, og den har vundet flere priser for sit design og sin funktionalitet.

Madrid-Barajas fortsætter med at udvide og modernisere sine faciliteter for at imødekomme den voksende efterspørgsel og forbedre effektiviteten i passagerbehandlingen. Dette inkluderer opgraderinger af infrastrukturen og teknologiske forbedringer, som sikrer, at lufthavnen kan opretholde en høj standard i service og sikkerhed. Den fortsatte udvikling og tilpasning hjælper med at sikre, at Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport forbliver en af de førende lufthavne i Europa og en vigtig port til og fra Spanien.

17. Frankfurt Airport (Tyskland): 59.359.539 passagerer

Frankfurt Airport (FRA), beliggende i Tyskland, er den 17. travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. Som det primære luftfartsknudepunkt for Lufthansa, et af Europas førende flyselskaber, spiller FRA en central rolle i international luftfart, især som et knudepunkt for rejser mellem Europa og resten af verden.

En af hovedårsagerne til lufthavnens høje passagertal er dens geografiske placering i hjertet af Europa, hvilket gør den til et ideelt transitpunkt for rejsende. Frankfurt Airport betjener en bred vifte af internationale destinationer, der spænder over kontinenter som Asien, Nordamerika, Afrika og selvfølgelig Europa, hvilket understreger dens globale rækkevidde og vigtighed.

Lufthavnen er kendt for sin højeffektive drift og har omfattende faciliteter, der understøtter både passagerkomfort og driftsmæssig effektivitet. FRA har flere terminaler, hvor Terminal 1 især er dedikeret til Lufthansa og dets Star Alliance partnere. Disse terminaler er udstyret med avancerede sikkerhedssystemer og et bredt udvalg af shopping- og spisemuligheder, som forbedrer passageroplevelsen.

Desuden er Frankfurt Airport et væsentligt fragtcenter i Europa, hvilket bidrager til dets høje trafikniveau. Lufthavnens kapacitet til at håndtere store mængder af både passager- og fragttrafik understreges af dens avancerede logistiske systemer og infrastruktur.

Med løbende investeringer i modernisering og udvidelse, herunder planer om at udvide Terminal 3, fortsætter Frankfurt Airport med at udvikle sig for at møde den stigende efterspørgsel og forbedre passageroplevelsen. Dette sikrer dens status som en af Europas mest betydningsfulde og travleste lufthavne.

18. Singapore Changi Airport (Singapore): 58.900.000 passagerer

Singapore Changi Airport (SIN) er berømt verden over for sin fremragende service og faciliteter og er placeret som nummer 18 på listen over verdens travleste lufthavne målt efter årlig passagertrafik. Changi Airport har opnået global anerkendelse for sin enestående design og kundeservice, og den er ofte rangeret som en af de bedste lufthavne i verden.

En væsentlig årsag til Changi Lufthavns høje passagerantal er dens rolle som et vigtigt hub i Asien. Lufthavnen fungerer som hovedbase for Singapore Airlines, SilkAir og Scoot, hvilket gør den til et kritisk transitpunkt for rejser mellem Østasien, Sydøstasien, Sydasien, og resten af verden. Changi er også et populært stop for langdistanceflyvninger mellem Vesten og Oceanien, hvilket placerer den strategisk for global lufttrafik.

Lufthavnens infrastruktur er kendt for sin effektivitet og innovation. Changi Airport har flere terminaler, som alle er forbundet med skytrain-systemer, hvilket gør inter-terminal transport sømløs for passagererne. Desuden er lufthavnen kendt for sine rekreative faciliteter, herunder en sommerfuglehave, svømmebassiner, biografer og endda en rutsjebane, som alle bidrager til en unik og mindeværdig passageroplevelse.

Changi fortsætter med at udvide og forbedre sine faciliteter for at imødekomme den voksende trafik og de skiftende behov hos rejsende. Projekter som Jewel Changi Airport, en multi-facilitet kompleks åbnet i 2019, der forbinder tre af lufthavnens terminaler, har yderligere cementeret lufthavnens status som en pioner i lufthavnsindustrien, hvor den kombinerer både funktionalitet og underholdning under et tag. Denne konstante innovation og forpligtelse til kvalitet sikrer, at Singapore Changi Airport fortsat er et af de mest beundrede og besøgte lufthavne i verden.

19. Orlando International Airport (USA): 57.735.726 passagerer

Orlando International Airport (MCO), beliggende i Orlando i Florida, er den 19. travleste lufthavn i verden målt efter årlig passagertrafik. Dens ekstraordinære passagervolumen kan primært tilskrives byens status som en førende global turistdestination, hjemsted for adskillige verdenskendte temaparker, herunder Walt Disney World, Universal Studios og SeaWorld. Disse attraktioner tiltrækker et stort antal familier, ferierejsende og internationale besøgende årligt.

MCO fungerer som et vigtigt knudepunkt for flere flyselskaber, herunder Southwest Airlines og JetBlue, hvilket gør det til et centralt punkt for rejser inden for USA samt til Caribien og Latinamerika. Lufthavnen er også populær blandt charterflyselskaber, der betjener det europæiske marked.

Orlando International Airport er kendt for sin rummelige og veludstyrede terminal, som er designet til at håndtere et stort antal passagerer effektivt og komfortabelt. Med en række faciliteter, der inkluderer et bredt udvalg af restauranter, butikker og underholdningstilbud, tilbyder MCO en behagelig og bekvem oplevelse for rejsende.

Udover turisme bidrager Orlando’s voksende økonomi indenfor teknologi, simulation og luftfartsindustri til lufthavnens høje trafiktal. Med fortsatte investeringer i udvidelse og modernisering, såsom tilføjelse af nye terminaler og teknologiske forbedringer til sikkerhed og passagerhåndtering, styrker MCO sin position som en af de mest vitale lufthavne i både USA og internationalt.

20. Harry Reid International Airport (USA): 57.600.000 passagerer

Harry Reid International Airport (tidligere kendt som McCarran International Airport), der ligger i Las Vegas, er nummer 20 på listen over verdens travleste lufthavne målt efter årlig passagertrafik. Lufthavnens høje passagertal skyldes primært dens placering i en af USA’s mest populære turistdestinationer, der tiltrækker millioner af besøgende årligt til byens kasinoer, shows og konferencer.

Harry Reid International Airport er et vigtigt knudepunkt for flere større amerikanske flyselskaber, herunder Southwest Airlines, som har en stor del af sine operationer baseret her. Dette gør lufthavnen til en central gateway ikke kun for turister, men også for forretningsrejsende til og fra det vestlige USA.

Den geografiske placering i nærheden af USA’s vestkyst gør det også til et strategisk punkt for flyruter til andre storbyer i USA samt internationale destinationer, især i Canada og Mexico. Lufthavnen er kendt for sin effektivitet og evne til at håndtere et stort antal passagerer med relativt få forsinkelser, hvilket er afgørende i en by, hvor timing ofte er nøglen til arrangementer og konferencer.

Infrastrukturen i Harry Reid International omfatter flere passagerterminaler, der er udstyret med moderne faciliteter og tjenester designet til at forbedre passageroplevelsen, herunder et bredt udvalg af shoppingmuligheder, spisesteder og underholdningstilbud, der afspejler Las Vegas’ unikke karakter.

Med løbende opdateringer og forbedringer sigter Harry Reid International Airport mod at forblive en af de førende lufthavne i USA ved at tilbyde høj kvalitet og effektive services til sine passagerer, hvilket understøtter dens vigtige rolle i den globale luftfartsindustri.

21. Seoul Incheon International Airport (Sydkorea): 56.131.064 passagerer

Seoul Incheon International Airport (ICN) i Sydkorea er kendt for sin enestående service og faciliteter, og er placeret som nummer 21 på listen over verdens største lufthavne efter årlig passagertrafik. ICN’s høje trafikmængde kan i stor grad tilskrives dens rolle som et primært hub for både Korean Air og Asiana Airlines. Dette har etableret lufthavnen som et centralt punkt for internationale rejser ind og ud af Nordøstasien.

Lufthavnen har modtaget adskillige priser for sin kvalitet, inklusiv titler som en af de reneste og mest serviceorienterede lufthavne globalt. Dette niveau af kundetilfredshed trækker et betydeligt antal transitpassagerer, der ofte vælger ruter via Incheon. Derudover er ICN også et vigtigt fragtcenter.

Geografisk ligger Incheon International Airport optimalt placeret for flyvninger, der forbinder Nordamerika og Europa med Asien, hvilket gør den til et ideelt stop for lange rejser, der kræver mellemlandinger. Lufthavnen er også berømt for sin arkitektur og bæredygtighedsinitiativer, inklusive omfattende brug af solenergi og avanceret vandgenbrug, hvilket fremhæver dens engagement i miljøvenlig drift.

Den fortsatte udvidelse og modernisering af faciliteterne, såsom tilføjelse af nye terminaler og udvidelse af landingsbaner, sikrer, at Incheon forbliver konkurrencedygtig og kan håndtere den stadig voksende trafik effektivt. Disse investeringer i infrastruktur hjælper med at opretholde lufthavnens status som en af verdens førende inden for både passager- og fragthåndtering.

22. Shanghai Pudong International Airport (Kina): 54.476.397 passagerer

Shanghai Pudong International Airport (PVG) er en international lufthavn, der betjener Shanghai, en af Kinas største og mest dynamiske byer. Som nummer 22 på listen over verdens travleste lufthavne efter passagertrafik, håndterer PVG en enorm mængde international og indenlandsk trafik, hvilket afspejler byens betydning som et globalt handels- og finanscentrum.

En væsentlig faktor bag Pudong Lufthavns høje passagertal er dens rolle som et primært hub for flere store kinesiske flyselskaber, herunder China Eastern Airlines og Shanghai Airlines. Disse selskaber benytter PVG som deres vigtigste base for internationale ruter, hvilket forbinder Shanghai med større byer over hele verden. Dette har gjort lufthavnen til en vital port for international handel og turisme, især for forbindelser mellem Asien og andre kontinenter.

Lufthavnen ligger strategisk i forhold til både Asien og Stillehavsregionen, hvilket gør den til et effektivt transitpunkt for passagerer og fragt mellem øst og vest. PVG’s moderne faciliteter, herunder to store internationale terminaler og en tredje terminal dedikeret til indenrigsflyvninger, understøtter dens kapacitet til at håndtere et stort volumen af passagerer og flybevægelser.

Desuden har Shanghai Pudong International Airport investeret betydeligt i infrastrukturudvikling, som for eksempel udvidelse af landingsbaner og opgradering af terminalerne. Dette sikrer en effektiv håndtering af spidsbelastning og forbedrer den overordnede passageroplevelse, hvilket gør den til en af de mest trafikerede og teknologisk avancerede lufthavne i verden.