De 11 største lande i Europa (efter areal)

8. april 2024

Oversigt: De 11 største lande i Europa målt efter deres areal i kvadratkilometer.

I denne oversigt bruges en af de mest almindeligt accepterede afgrænsninger af Europas geografiske grænser, som blandt andet anvendes af National Geographic og Encyclopædia Britannica. Her er Europa afgrænset af Ishavet mod nord, Atlanterhavet mod vest, Middelhavet mod syd og Asien mod øst. Adskillelsen mellem Europa og Asien defineres via Uralbjergenes vandskel, Uralfloden, Det Kaspiske Hav, Kaukasus, Sortehavet og Bosporusstrædet. Med denne definition udgør Europas totale areal 10.014.000 kvadratkilometer.

De 11 største lande i Europa målt efter deres areal i kvadratkilometer. Kun landets areal som ligger inden for den europæiske afgrænsning tæller med. Procentdelen viser andelen af det samlede europæiske areal.

Land Størrelse
1 Rusland 3.952.550 km2 (39.5%)
2 Ukraine 603.549 km2 (6.0%)
3 Frankrig 543.941 km2 (5.4%)
4 Spanien 498.485 km2 (5.0%)
5 Sverige 438.574 km2 (4.4%)
6 Tyskland 357.581 km2 (3.6%)
7 Finland 336.884 km2 (3.4%)
8 Norge 323.772 km2 (3.2%)
9 Polen 312.679 km2 (3.1%)
10 Italien 301.958 km2 (3.0%)
11 Storbritannien 244.376 km2 (2.4%)

Kilde: wikipedia.org.

1. Rusland: 3.952.550 km2

Rusland, det største land i Europa (og verden), dækker næsten 40% af det europæiske kontinent. Landets europæiske del strækker sig fra Hviderusland og Ukraine til Uralbjergene, som traditionelt anses for at være grænsen mellem det europæiske og asiatiske kontinent. Denne kolossale geografiske rækkevidde bidrager til Ruslands ekstreme klimatiske variationer og dets rigdom på naturressourcer, herunder olie, naturgas, mineraler og skove.

Ruslands historie er præget af både storhed og tragedie, spændende fra de tidlige østslaviske stater og Kyiv-Rus, gennem tatarernes mongolske invasion, til dannelsen af Det Russiske Kejserdømme, og senere, Sovjetunionens opståen og fald. I det 20. århundrede spillede Rusland en afgørende rolle i verdenshistorien, især under Anden Verdenskrig og den efterfølgende kolde krig, hvor det var centrum for den kommunistiske verden.

I dag er Rusland en føderal, semi-præsidentiel republik. Landet har oplevet betydelige forandringer siden Sovjetunionens sammenbrud i 1991. De gik fra at være en global supermagt til et land, der kæmper med overgangen til et markedsbaseret økonomisk system og integrationen i det globale samfund. Ruslands politiske og økonomiske indflydelse på verdensscenen er dog stadig betydelig, understøttet af dets permanente sæde i FN’s Sikkerhedsråd og dets store militære kapacitet.

Kulturelt er Rusland lige så rigt og forskelligartet som dets landskaber, berømt for bidrag til verdenskunsten, litteraturen, musikken og balletten. Russiske forfattere som Tolstoj, Dostojevskij og Pushkin, komponister som Tjajkovskij, Rachmaninov og Stravinskij, og balletdansere som Nurejev og Pavlova har haft en uudslettelig indflydelse på verdenskulturen.

Trods dets komplekse forhold til mange vestlige lande, fortsætter Rusland med at være en central aktør på den internationale arena, med en rig historisk arv og en dyb kulturel tradition, der fortsat fascinerer og inspirerer verden over. Ruslands store størrelse og dets ressourcer spiller en afgørende rolle i global økonomi, politik og miljø, hvilket gør det til et uundgåeligt element i internationale anliggender.

2. Ukraine: 603.549 km2

Ukraine, det næststørste land i Europa, er en nation rig på kultur, historie og naturressourcer. Med sine vidtstrakte stepper, frodige skove, mægtige floder som Dnipro, og frugtbare sorte jord, som har gjort landet til et af verdens førende kornkamre, udgør Ukraines geografi en vital del af dets identitet og økonomi. Landets komplekse historie er præget af diverse kulturer og magter, der har haft indflydelse på dets udvikling gennem tiderne, fra Kyiv-Rus’ storhedstid, gennem perioder af litauisk, polsk og russisk herredømme, til sin uafhængighed efter Sovjetunionens fald i 1991.

Ukraines kulturelle arv er lige så rig og mangfoldig som dets landskab, med dybe rødder i traditioner, musik og folklore, som fejres gennem festivaler og ceremonier. Landet har også bidraget betydeligt til verdenslitteraturen, kunst, og videnskab. Det ukrainske sprog og litteratur er en stolt del af den nationale identitet, med værker af Taras Shevchenko og Ivan Franko, der står som monumenter over den ukrainske ånd og kreativitet.

I de senere år har Ukraine været i fokus for internationale nyheder på grund af politiske udfordringer og konflikter, der understreger dets strategiske betydning i regionen og dets kamp for suverænitet og territoriel integritet. Trods disse udfordringer fortsætter ukrainerne med at vise en bemærkelsesværdig modstandsdygtighed og engagement i at bygge en demokratisk og fremgangsrig nation.

Ukraines hovedstad, Kyiv, er en by rig på historie og kultur, hjemsted for mange arkitektoniske perler som Kyiv-Pechersk Lavra og Sofiakatedralen, som begge er UNESCO-verdensarvssteder. Landet er også kendt for sine smukke kystlinje langs Sortehavet.

Økonomisk er Ukraine kendt for sin landbrugsproduktion, især korn og solsikkeolie, samt for dets naturressourcer, blandt andet kul, jernmalm og naturgas. Landet arbejder dog på at diversificere sin økonomi, forbedre sin infrastruktur og styrke sine handelsforbindelser med både vestlige og østlige naboer.

På trods af de udfordringer, landet står overfor, forbliver Ukraine et land med enormt potentiale og en vigtig aktør på den europæiske scene, rig på kulturel stolthed og med et folk, der er fast besluttet på at forme en lysere fremtid.

3. Frankrig: 543.941 km2

Frankrig, det tredjestørste land i Europa, står som en bastion af kultur, historie og kunst i hjertet af det europæiske kontinent. Med et rigt og mangfoldigt landskab, der spænder fra de majestætiske Alper og de bølgende vinmarker i Bordeaux og Bourgogne til de solrige Middelhavskyster og de barske kyster i Bretagne, tilbyder Frankrig en utrolig variation af naturskønheder. Landets hovedstad, Paris, er kendt verden over for sin arkitektoniske skønhed, mode, og som kærlighedens by, med ikoniske vartegn som Eiffeltårnet, Louvre-museet og Notre-Dame katedralen.

Frankrigs historie er lige så storslået og indflydelsesrig, med rødder, der dykker dybt ned i Europas fortid. Landet har været en skueplads for nogle af de mest betydningsfulde begivenheder i europæisk historie, herunder den franske revolution, som har haft en varig indvirkning på udviklingen af moderne demokrati og menneskerettigheder. Den rige historiske arv er synlig overalt i landet, fra de prægtige slotte i Loiredalen til de gamle romerske ruiner i Provence.

Den franske kultur er berømt for sin raffinement og indflydelse, især inden for gastronomi, kunst og litteratur. Fransk madkunst, med sine sofistikerede teknikker og fremragende kvalitet af lokale ingredienser, anses for at være en af de fineste i verden, hvilket har gjort landet til et mekka for foodies. Fra baguettes og croissanter til raffinerede oste og udsøgte vine, fejrer den franske kulinariske tradition mangfoldigheden og rigdommen af landets regionale køkkener.

På det internationale plan spiller Frankrig en nøglerolle som et af de ledende lande i EU og en aktiv deltager i global politik og økonomi. Landet er også kendt for sit bidrag til videnskab, teknologi og uddannelse, med flere verdensklasse institutioner og forskere, der har modtaget internationale anerkendelser, inklusiv adskillige Nobelpriser.

Kunst og litteratur trives ligeledes i Frankrig, hvor nogle af verdens mest berømte kunstnere og forfattere, såsom Monet, Zola og Dumas, har bidraget til den globale kulturelle arv. Moderne fransk film, teater og musik fortsætter med at være indflydelsesrige, hvilket afspejler landets evige evne til innovation og kreativ udtrykkelse.

Med sin blanding af naturlig skønhed, historisk dybde, og kulturel rigdom står Frankrig som en uundværlig del af Europas hjerte og sjæl, der fortsat inspirerer og fascinerer mennesker over hele verden.

4. Spanien: 498.485 km2

Spanien, det fjerdestørste land i Europa, er en levende blanding af kulturer, historie og naturlandskaber, der strækker sig fra de grønne bjerge i nord til de solbeskinnede kyster i syd. Dette iberiske land er berømt for sin rige kulturarv, som afspejles i dets arkitektur, kunst og musik, såvel som i dets mangfoldige og indbydende samfund. Spaniens geografiske mangfoldighed omfatter alt fra de dramatiske Pyrenæer og de vilde kyster langs Atlanterhavet til de rolige vande i Middelhavet, hvilket gør det til et land med uendelige muligheder for eventyr og opdagelse.

Spaniens historie er en fortælling om sammenfletning af kulturer, fra romerne og maurerne til de kristne kongeriger, der har formet landets unikke identitet. Arkitektoniske vidundere som Alhambra i Granada, den storslåede moske-katedral i Córdoba, og Gaudís fantasifulde skabelser i Barcelona vidner om landets komplekse fortid og kreative ånd.

Det spanske køkken, kendt for sin diversitet og smagsrigdom, spænder fra tapas og paella til avantgarde gastronomi, der har placeret Spanien på verdenskortet som en førende gastronomisk destination. Landets vinregioner, herunder Rioja og Ribera del Duero, producerer nogle af verdens mest anerkendte vine.

Spanien spiller også en aktiv rolle på den internationale scene, både politisk og økonomisk, og har en vigtig position inden for EU. Den spanske økonomi, en af de største i EU, er karakteriseret ved en dynamisk turistindustri, en omfattende landbrugssektor og en voksende energisektor.

Landets kulturelle scene er lige så dynamisk, med et blomstrende kunst- og musikliv, der omfatter alt fra traditionel flamenco til moderne pop og elektronisk musik. Spaniens litterære tradition er også rig, med bidrag fra forfattere som Miguel de Cervantes og de nutidige stemmer, der fortsat udforsker landets mangfoldighed og kompleksitet.

Med sine solrige kyster, levende byer og en dyb kulturarv, fortsætter Spanien med at betage besøgende fra hele verden. Landet repræsenterer en perfekt balance mellem fortid og nutid, hvor tradition og innovation smelter sammen i et samfund, der fejrer sin mangfoldighed og sin kreative ånd.

5. Sverige: 438.574 km2

Sverige, det femtestørste land i Europa, udmærker sig med sin imponerende naturlige skønhed, progressive sociale politikker, og en stærk forpligtelse over for miljøbeskyttelse og bæredygtighed. Dette skandinaviske land, som strækker sig fra de dybe skove og bjergkæder i nord til de frodige landbrugslande i syd, er omgivet af Østersøen på den østlige kyst, hvilket giver det en lang og varieret kystlinje. Sveriges landskab er rigt på søer, floder og skove, hvilket gør det til et ideelt sted for naturelskere og udendørs entusiaster.

Sverige har en lang historie, som dateres tilbage til vikingetiden, og har gennem århundrederne udviklet en rig kulturarv. Landet var engang en europæisk stormagt, og dets indflydelse er stadig synlig i de mange historiske steder og monumenter. I moderne tid er Sverige kendt for sit velfærdssystem, som er blandt de mest omfattende i verden, og landet rangerer højt i globale indekser for livskvalitet, uddannelse og økonomisk konkurrenceevne.

Sverige er ligeledes en pioner inden for miljøpolitik og bæredygtig udvikling, med ambitiøse mål om at mindske klimaforandringerne og fremme grøn energi. Den svenske regering arbejder aktivt for at reducere landets klimaaftryk og har sat mål om at blive et af verdens første fossilfrie velfærdssamfund.

Kulturelt er Sverige hjemsted for betydningsfulde bidrag til musik, litteratur, og design. ABBA, en af de mest succesfulde popgrupper nogensinde, IKEA, kendt for sit unikke møbeldesign og globale rækkevidde, og forfattere som Astrid Lindgren, hvis værker, herunder Pippi Langstrømpe, har glædet generationer af børn rundt om i verden, er blot nogle få eksempler på svensk kreativitet og innovation.

Den svenske økonomi er diversificeret og stærkt orienteret mod eksport, med en betydelig industri inden for maskinteknik, telekommunikation og farmaceutiske produkter. Sverige nyder godt af en højt kvalificeret arbejdsstyrke, en stærk tradition for forskning og udvikling, og et dynamisk erhvervsliv, som understøtter landets fortsatte økonomiske vækst og sociale velvære.

Med sin unikke blanding af naturlig skønhed, kulturel rigdom og social innovation, repræsenterer Sverige et eksempel på, hvordan et samfund kan stræbe efter økonomisk succes, samtidig med at det bevarer en dyb respekt for miljøet og arbejder mod større social lighed og inklusion.

Læs mere om Sveriges hovedstad Stockholm.

6. Tyskland: 357.581 km2

Tyskland, det sjettestørste land i Europa, er en føderal republik bestående af 16 delstater (Bundesländer), hver med sin egen unikke kultur og historie. Dette centraleuropæiske land er kendt for sin rige historie, fra de tidlige dage af Det tysk-romerske Rige til dets afgørende rolle i begge verdenskrige og den efterfølgende deling og genforening under og efter den kolde krig. Tysklands genforening i 1990 markerede en ny æra af vækst og integration inden for Europa.

Tysklands økonomi er den største i Europa og den fjerdestørste i verden, drevet af en stærk industriproduktion, teknologisk innovation og en robust eksportsektor. Landet er kendt for sin ingeniørkunst, fremstilling af høj kvalitet, og som fødested for mange verdenskendte virksomheder, herunder Mercedes-Benz, BMW, Siemens og Volkswagen.

Kulturelt er Tyskland hjemsted for mange berømte komponister, filosoffer og forfattere, såsom Bach, Beethoven, Kant og Goethe, hvis bidrag har haft en varig indflydelse på den vestlige kultur og tænkning. Landet har en levende kunst- og musikscene, med begivenheder som Oktoberfest i München og karnevalet i Köln, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

Tyskland er også kendt for sin smukke natur og historiske steder. Fra de dramatiske bjerge i Alperne til de romantiske floddale i Rhinen og Mosel, tilbyder landskabet en rigdom af naturskønne udsigter og udendørs aktiviteter. Landets mange slotte og borge, såsom Neuschwanstein og Heidelberg, fortæller historien om Europas middelalderlige fortid.

Miljøbeskyttelse og bæredygtighed er centrale værdier i Tyskland, som har ambitiøse mål om at reducere CO2-emissioner og fremme vedvarende energi. Landet er en førende nation inden for miljøteknologi og har et af de mest effektive affaldshåndteringssystemer i verden.

Som en drivkraft for europæisk integration spiller Tyskland en afgørende rolle i EU’s politik og økonomi og er en stærk fortaler for europæisk samarbejde og fred. Med sin blanding af historisk rigdom, kulturel dybde og økonomisk styrke, fortsætter Tyskland med at være et centralt land i både Europas og verdens anliggender.

7. Finland: 336.884 km2

Finland, det syvendestørste land i Europa, er en nation præget af sine omfattende skove, tusindvis af søer og en dyb respekt for naturen. Landet grænser op til Rusland, Sverige og Norge, og er kendt for sine idylliske landskaber og høje livskvalitet. Finlands unikke geografi tilbyder et spektakulært display af årstiderne, fra de lyse, endeløse dage om sommeren til de mørke, snefyldte vintre, som bringer den magiske nordlysoplevelse.

Finlands historie er en fortælling om modstandsdygtighed og uafhængighed. Efter at have været under svensk og senere russisk styre, opnåede Finland sin uafhængighed i 1917. Landet har siden udviklet sig til en moderne og progressiv stat. Det er kendt for sit uddannelsessystem, som regelmæssigt rangerer blandt de bedste i verden, samt for sit velfærdssystem, der sikrer høj levestandard for alle borgere.

Kulturelt har Finland en rig tradition for musik, litteratur og kunst, med den verdensberømte komponist Jean Sibelius som en af sine mest elskede figurer. Den finske sauna er en integreret del af den nationale kultur, betragtet som et sted for afslapning, refleksion og samvær. Finland er også hjemsted for det fiktive karakter Mumitroldene, skabt af forfatteren Tove Jansson, som har fanget hjerterne hos læsere rundt om i verden.

På det økonomiske plan er Finland en leder inden for teknologi, design og innovation, med virksomheder som Nokia, der engang var en titan inden for mobiltelefonindustrien. Landet har også gjort betydelige fremskridt inden for vedvarende energi og miljøbeskyttelse.

Finland tilbyder enestående muligheder for udendørsaktiviteter, herunder vandreture i nationalparker, skiløb og isfiskeri, hvilket gør det til et ideelt rejsemål for dem, der ønsker at opleve den nordlige natur. Med sin blanding af naturlig skønhed, kulturel rigdom og social innovation, står Finland som et eksempel på balance mellem menneske og miljø, og fortsætter med at være et inspirerende samfund på den globale scene.

Læs mere om Finlands hovedstad Helsinki.

8. Norge: 323.772 km2

Norge, det ottendestørste land i Europa, er kendt for sin storslåede natur, der spænder fra dybe fjorde til sneklædte bjerge og tætte skove, hvilket gør landet til et paradis for naturelskere og eventyrlystne. Dette skandinaviske land, har en lang kystlinje langs Atlanterhavet, prydet med tusindvis af øer og kendt for de dramatiske landskaber, som er hjemsted for nogle af verdens mest betagende naturfænomener, herunder nordlyset og midnatssolen.

Norges historie er rig og mangfoldig, med rødder, der strækker sig tilbage til vikingetiden, en periode, der stadig præger den moderne norske identitet og kultur. Landets vikingeforfædre var berømte søfarende, opdagelsesrejsende, og krigere, hvis indflydelse og bosættelser nåede så langt som til de britiske øer, Island og endda Nordamerika.

I moderne tid er Norge kendt for sin høje levestandard, stærkt understøttet af en robust økonomi med en betydelig olieindustri. Landet har en lang tradition for demokrati, social velfærd og ligestilling, hvilket har gjort det til et af de mest udviklede og fredelige lande i verden. Norge er også et foregangsland inden for miljøbeskyttelse og bæredygtighed, idet det har taget ambitiøse skridt mod at bevare sin naturlige skønhed og bekæmpe klimaforandringerne.

Kulturelt har Norge bidraget betydeligt til litteraturen, kunsten, og musikken, med figurer som forfatterne Henrik Ibsen og Knut Hamsun, samt maleren Edvard Munch, hvis værk “Skriget” er blandt verdens mest ikoniske kunstværker. Norsk musik spænder fra folkemusik og traditionelle sange til black metal og elektronisk musik.

Norges naturlandskab tilbyder uovertrufne muligheder for udendørs aktiviteter, herunder ski, vandreture, fiskeri og kajakroning, hvilket gør landet til en favorit blandt dem, der søger eventyr i det fri. Med sin kombination af naturlig skønhed, en rig kulturarv og et engagement i social velfærd og bæredygtighed, står Norge som et enestående eksempel på harmonien mellem menneske og natur.

Læs mere om Norges hovedstad Olso.

9. Polen: 312.679 km2

Polen, det niendestørste land i Europa, er en nation, der er rig på historie og kulturel mangfoldighed, og som har spillet en afgørende rolle i Europas historiske udvikling. Polen, som ligger i hjertet af det europæiske kontinent, grænser op til syv lande og fungerer som et vigtigt knudepunkt for handel og kulturel udveksling. Landets landskab er varieret, med brede sletter, gamle skove, bjergkæder som Tatrabjergene, og en lang kystlinje langs Østersøen, hvilket tilbyder en rigdom af naturlige skønheder og udendørs aktiviteter.

Polens historie er både inspirerende og tragisk, præget af perioder med storhed og dybe kriser. Landet har gennemgået mange prøvelser, herunder opdelinger mellem nabomagter i det 18. århundrede, lidelser under Anden Verdenskrig og udfordringer under kommunismen i det 20. århundrede. Imidlertid har Polen vist en bemærkelsesværdig modstandsdygtighed og er i dag et blomstrende demokrati, der er en del af både NATO og EU.

Polen er også hjemsted for en rig kulturarv, inklusiv UNESCO’s verdensarvssteder som Wieliczka-saltminen, Auschwitz-Birkenau og den historiske by Krakow, der er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer. Landets hovedstad, Warszawa, blev næsten fuldstændig genopbygget efter Anden Verdenskrig og står i dag som et symbol på polakkernes urokkelige ånd og deres evne til at genopbygge fra ruinerne.

Polens bidrag til kulturen omfatter betydningsfulde figurer som komponisten Frédéric Chopin og videnskabskvinden Marie Curie, samt en stolt tradition for litteratur, teater og film. Den polske kultur fejres også gennem dens mad, med retter som pierogi (fyldte dumplings), kielbasa (pølse, og bigos (en kød- og kålgryde), som er centrale elementer i det polske køkken.

10. Italien: 301.958 km2

Italien, der rangerer som det tiendestørste land i Europa, er en nation, der byder på en bemærkelsesværdig blanding af naturlig skønhed, historie, og kultur. Dette land, som strækker sig ind i hjertet af Middelhavet, er hjemsted for nogle af verdens mest kendte historiske steder, kunstværker og kulinariske opfindelser. Fra de sneklædte Alper i nord til de solbeskinnede strande langs landets omfattende kystlinje, tilbyder Italien en geografisk diversitet, der matcher dens kulturelle rigdom.

Italiens historie spænder over tusinder af år, fra det mægtige Romerrige, hvis epicenter – Rom – stadig er landets hovedstad, til Renæssancens fødsel i byer som Firenze og Venedig. Disse byer huser uvurderlige kunstskatte og arkitektoniske vidundere, som årligt tiltrækker millioner af besøgende fra hele verden.

Italiens bidrag til verdenskøkkenet, med retter som pizza og pasta, vidner om en dyb kulinarisk tradition, der prioriterer friskhed, enkelthed og kvalitetsingredienser. Landet er også kendt for sin vinproduktion, med regioner som Toscana, Piemonte og Veneto, der er berømte for deres vine af højeste kvalitet.

På den internationale scene spiller Italien en vigtig rolle inden for økonomi, kultur og politik som et af grundlæggerne af den Europæiske Union. Med sin rigdom af kultur, historie, og naturskønhed, fortsætter Italien med at fascinere og inspirere besøgende såvel som dem, der studerer landets dybe og varierede arv.

11. Storbritannien: 244.376 km2

Storbritannien, placeret som nummer 11 på listen over de største lande i Europa, består af England, Skotland, Wales og Nordirland. Dette ørige, omgivet af Atlanterhavet, Nordsøen, Det Irske Hav og Den Engelske Kanal, har en rig historie, der spænder fra antikke tider gennem romersk besættelse, middelalderen og den industrielle revolution til nutidens moderne samfund. Storbritannien har været en betydelig spiller på den globale scene, ikke mindst gennem sit imperium, som på sit højdepunkt var det største i historien og spredte den britiske indflydelse, sprog og kultur over hele verden.

Den britiske kulturarv er mangfoldig og indflydelsesrig, kendt for sin litteratur, teater og musik. Landet har fostret nogle af verdens mest anerkendte forfattere, herunder Shakespeare, Dickens og Rowling. Det er også hjemsted for den verdensberømte britiske royale familie, hvis historie og traditioner tiltrækker global interesse.

Storbritanniens bidrag til videnskab og teknologi kan heller ikke undervurderes, med opfindelser der har formet den moderne verden, såsom dampmaskinen, penicillin og verdens første computer. Landet har fortsat en stærk tradition for videnskabelig forskning og innovation.

Økonomisk er Storbritannien en af verdens største økonomier med en betydelig finanssektor centreret omkring London, en af verdens førende finansielle byer. Trods de udfordringer, der er opstået i kølvandet på beslutningen om at forlade EU, fortsætter Storbritannien med at være en central aktør i global handel og økonomi.

Det britiske landskab byder på enestående naturskønhed, fra de skotske højlande og søer til Wales’ bjergrige nationalparker og Englands varierede kystlinjer. Storbritannien er også kendt for sin arkitektoniske arv, som spænder fra middelalderlige slotte og katedraler til moderne designikoner.

Sport spiller en vigtig rolle i det britiske samfund med fodbold, rugby og cricket som de mest populære. Landet er anerkendt som fødestedet for moderne fodbold og rugby, og det huser nogle af de ældste og mest prestigefyldte sportsbegivenheder i verden, såsom Wimbledon-tennisturneringen.

Med sin rigdom af historie, kultur, og global indflydelse fortsætter Storbritannien med at være en fascinerende og dynamisk nation, der bidrager til og påvirker mange områder af det globale samfund.