Apuliens skjulte perler

28. februar 2024

Apulien, en juvel i Italiens sydlige krone, er en region, der rummer en overflod af kulturelle skatte, gastronomiske vidundere og naturlige skønheder.

Mens dens populære byer som Lecce, Bari og Alberobello ofte tiltrækker opmærksomhed fra rejsende fra hele verden, gemmer denne solbeskinnede region også på hemmeligheder, der venter på at blive afsløret af de mere eventyrlystne sjæle.

Hvis denne artikel har givet dig lyst til at udforske Apuliens skjulte skatte på egen hånd, så besøg vindroserejser.dk. Her finder du et kæmpe udvalg af rejser til Apulien.

Uopdagede landsbyer i Apulien

Apulien, en region rig på historie, kultur og naturlig skønhed, er hjemsted for nogle af Italiens mest betagende, men ofte oversete, landsbyer. Mens mange rejsende flokkes til regionens mere berømte destinationer, gemmer de små landsbyer sig væk og tilbyder en unik indsigt i det lokale liv, traditioner og uovertruffen skønhed. Her introducerer vi et udvalg af disse skjulte perler, der venter på at blive udforsket af den eventyrlystne rejsende.


Otranto med de klassiske bygninger i lyse farver som Apulien er kendt for..

Otranto
Lille men betagende, Otranto byder på en fascinerende historie, spektakulær havudsigt og smalle, brostensbelagte gader. Kendt for sit imponerende Aragonese slot og den smukke katedral med dets berømte mosaikgulv, tilbyder Otranto en dyb historisk dybde, der kontrasterer smukt med det azurblå hav. Gå ikke glip af en tur ned til Porto Badisco, en nærliggende bugt, hvor det krystalklare vand er perfekt til snorkling.

Specchia
Placeret i hjertet af Salento-området. Specchia er en af Italiens smukkeste landsbyer, og med god grund. Denne charmerende middelalderby er kendt for sine velbevarede historiske bygninger, livlige pladser og hyggelige caféer. En gåtur gennem Specchias labyrint af gader afslører håndværksbutikker, kunstgallerier og den imponerende Palazzo Risolo. For dem, der søger autenticitet langt fra de travle turiststrømme, er Specchia et must.

Cisternino
Cisternino tilbyder en blanding af historisk charme og gastronomisk excellence. Kendt for sine trulli, de kegleformede huse, og dens hvidekalkede huse, er byen også berømt for sit køkken, især for grillstederne, kendt som ‘fornelli pronti’. Besøgende kan nyde en spadseretur gennem de smalle gader, opdage små pladser og nyde udsigten over Itria-dalen.


De klassiske ‘trulli’ huse med spidst tag.

Martina Franca
Martina Franca er en juvel i Itria-dalen, berømt for sin barokarkitektur, elegante paladser og den storslåede Basilica di San Martino. Byen, der er omgivet af høje mure, har en rig historie og en levende kulturel scene, især om sommeren, når Festival della Valle d’Itria afholdes. De lokale delikatesser, som capocollo di Martina Franca, en lufttørret svinekødsdelikatesse, er et must at prøve for madentusiaster.

Alberobello
Selvom Alberobello tiltrækker flere besøgende end de andre nævnte landsbyer, forbliver den en skjult perle med sin unikke samling af over 1.500 trulli, der strækker sig gennem byen. Dette UNESCO-verdensarvssted tilbyder en eventyrlig atmosfære, som er sjælden at finde andre steder. En gåtur gennem Alberobellos gader er som at træde ind i en anden verden, en, der bevarer en dyb forbindelse til regionens fortid og traditioner.

Hver af disse landsbyer tilbyder sin egen unikke charme og historie, hvilket gør dem til perfekte destinationer for dem, der søger at dykke dybere ind i Apuliens kulturarv og landskab. Uanset om du er til historie, kunst, mad eller blot ønsker at opleve den italienske “dolce vita” væk fra de store turistmasser, vil disse landsbyer ikke skuffe.

Skjulte strande og kystlinjer i Apulien

Mens Apulien er berømt for sine historiske landsbyer og kulturelle landskab, skjuler denne solbeskinnede region også nogle af Italiens mest betagende og uopdagede strande. Disse kyststrækninger tilbyder en flugt til paradisets klarhed, hvor det turkisfarvede hav møder uberørt sand og klippeformationer. Her er en guide til nogle af Apuliens skjulte strandperler, der venter på at blive udforsket af dem, der ønsker at undgå de overfyldte og kommercielle strande.


Hvide sandsstrande ved Torre dell’orso i Apulien.

Torre Guaceto
Lokaliseret lidt nord for Brindisi. Torre Guaceto er ikke blot en strand, men et naturreservat, der byder på en af de mest uberørte strande i Apulien. Dette beskyttede område er et paradis for naturelskere og dem, der søger ro og fred. Stranden er omgivet af en frodig middelhavsflora og klart blåt vand, hvilket gør det til et ideelt sted for snorkling og svømning. Torre Guaceto er også populær blandt kitesurfere på grund af de gunstige vindforhold.

Cala di Pozzo Vivo
Beliggende på Gargano-halvøen. Cala di Pozzo Vivo gemmer sig væk fra de mere kendte turiststrande og tilbyder en mere intim oplevelse. Denne lille bugt er omgivet af høje klipper, der skaber en naturlig pool med krystalklart vand. Adgangen til stranden kræver en smule eventyrlyst, da den bedst nås via en vandresti eller med båd, men belønningen er en næsten privat strandoplevelse.

Marina di Pescoluse
Kendt som “Maldiverne i Salento”. Marina di Pescoluse en lang strækning af gyldent sand, der grænser op til et lavvandet, krystalklart hav. Trods sin skønhed er denne strand ofte mindre overfyldt end andre mere kendte strande i Apulien. Dens lavvandede vand gør den til et ideelt valg for familier med små børn. Marina di Pescoluse er den perfekte destination for dem, der søger solbadning og afslapning i maleriske omgivelser.

Baia dei Turchi
Nær Otranto ligger Baia dei Turchi, en af de mest betagende strande i Apulien, indrammet af tæt fyrreskov og klare blå vande. Stranden er opkaldt efter de tyrkiske pirater, der angiveligt landede her i det 15. århundrede. Den er kun tilgængelig til fods gennem en skov, hvilket bidrager til dens uberørte og afsondrede charme. Baia dei Turchi tilbyder en fredfyldt flugt og er et must for dem, der søger naturlig skønhed og historie.

Spiaggia di Porto Selvaggio
Denne strand er en del af Porto Selvaggio Naturpark. Spiaggia di Porto Selvaggio er en stenet bugt med krystalklart, køligt vand, takket være de ferskvandskilder, der strømmer ud i havet. Området er omgivet af en tæt, grøn skov, der tilbyder rige muligheder for vandreture og naturudforskning. Stranden er ideel for snorkling og svømning, specielt i de varmere måneder, og tiltrækker dem, der søger en kølig og forfriskende oplevelse væk fra sommerens hede.

Disse strande og kystlinjer repræsenterer blot en brøkdel af de skjulte skatte, som Apuliens kyst har at byde på. Uanset om du søger efter en afslappende dag på sandet, en snorklingudflugt i krystalklare vande, eller en vandretur gennem naturskønne stier, vil Apuliens skjulte strande uden tvivl imødekomme dine drømme om en perfekt dag ved havet.

Læs også mere på Italiens officielle turistside for Apulien på www.italia.it/en/puglia.