Forebyg imod den irriterende forkølelse med disse 4 råd

18. august 2023

Få ting er mere irriterende end en forkølelse, som du bare ikke kan slippe af med igen.

Derfor er det en god idé at gøre nogle små, enkle ting i løbet af hverdagen, så du kan undgå den frygtede forkølelse. I denne korte oversigt får du 4 skarpe råd til, hvordan du undgår en stoppet næse.

1. Vask hænderne

En stoppet næse kan behandles på flere måder – den bedste er dog forebyggelse. Derfor bør du altid vaske dine hænder, når du har været i nærkontakt med steder med mange bakterier – f.eks. overfladerne på et toilet. På den måde undgår du, at bakterier fra en forkølet person også ender med at smitte dig.

2. Drop cigaretterne

Der er rigtig mange gode grunde til at droppe cigaretterne – en af dem er, at det hjælper på din forkølelse. Rygning irriterer nemlig dine slimhinder, hvilket får dem til at hæve sig og producere mere slim. Når du er forkølet, kan rygning på den måde forlænge din forkølelse, fordi slimhinderne hele tiden producerer ekstra slim.

3. Luft ud derhjemme

Når du lufter ud derhjemme, udskifter du den lumre og tunge luft med en ny og frisk luft. Det er ikke kun rart, idet rummet bliver meget mere behageligt at opholde sig i. Det er også en nem og effektiv måde at fjerne bakterier i rummet, som potentielt kunne smitte dig og give dig en forkølelse. Det er derfor en god idé at lufte ud om morgenen og om aftenen i et par minutter – så skulle du nok have udskiftet det meste af den gamle luft.

4. Desinficér overfladerne

Det er også en meget god idé at desinficere overflader, som ofte bliver rørt af mange forskellige mennesker i løbet af dagen. Det kunne f.eks. være på dit badeværelse, køkkenvask eller måske endda på dit skrivebord på din arbejdsplads.