De smukkeste campingpladser i Norden

9. august 2023

Norden der omfatter Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, er kendt for sine imponerende landskaber, der strækker sig fra isdækkede fjorde til solbeskinnede kystlinjer.

I disse nordiske lande findes en overflod af naturlige vidundere, som er indhyllet i legender og historie. For dem, der søger eventyr og intimitet med naturen, kan intet sammenlignes med at campere i vildmarken i Norden.

Her får du fem af de mest interessante og vilde campingpladser i Norden, hvor du kan slå lejr, udforske og virkelig føle dig én med naturen, fra de svenske bjerglandskaber til de islandske gletsjere.

1. Sarek Nationalpark, Sverige

Sarek Nationalpark i det nordlige Sverige er en af Europas sidste uberørte vildmarker. Parken er fri for veje og markerede stier, hvilket giver et utæmmet landskab, der emmer af eventyr. Med over 100 gletsjere og mere end 200 bjergtinder, hvoraf seks er over 2.000 meter, byder parken på et væld af udfordringer for den seriøse vandrer. Dyrelivet er rigt og varieret, med muligheder for at spotte alt fra elge til sneharer. Campister, der tør udforske Sarek, vil finde en verden af storslået skønhed og uovertruffen frihed.

2. Lemmenjoki Nationalpark, Finland

Lemmenjoki Nationalpark ligger i det finske Lapland og strækker sig over 2.850 kvadratkilometer, hvilket gør det til landets største nationalpark. Parkens vidtstrakte taiga og floder giver et uforglemmeligt indblik i det arktiske landskab. Om sommeren kan campister opleve midnatssolen, mens vinteren giver mulighed for at betragte det magiske nordlys. Området er også hjemsted for den traditionelle samiske kultur, og besøgende kan lære om denne unikke livsstil gennem guidede ture og lokale håndværk.

3. Lofoten, Norge

Lofoten i Norge er en fantastisk øgruppe, der strækker sig ud i Nordatlanten. Dens dramatiske klipper og smukke strande tiltrækker rejsende fra hele verden. Campister kan vælge mellem et væld af campingpladser langs kysten, og mange steder tilbyder udlejning af udstyr til fiskeri, kajakroning og cykling. Det rige fugleliv, herunder havørne og lomvier, gør Lofoten til et paradis for fuglekiggere. De lokale fiskersamfund giver også et fascinerende indblik i den traditionelle norske livsstil.


Oplev det smukke view over Lofoten i Norge på din næste campingferie.

4. Vatnajökull Nationalpark, Island

Vatnajökull Nationalpark i Island er en storslået region, der byder på nogle af de mest forskelligartede landskaber i Norden. Hjemsted for Europas største gletsjer, Vatnajökull, kombinerer parken is, lava, floder og varme kilder i et kalejdoskop af naturlig skønhed. Campister kan udforske de mange stier, der krydser parken, og tage guidede ture til gletsjerne. Geotermiske bade og vulkanisk aktivitet giver en unik mulighed for at forstå Island som landet af ild og is.

5. Mols Bjerge Nationalpark, Danmark

Mols Bjerge i Danmark er en nationalpark, der byder på en mangfoldighed af landskaber. Her finder du alt fra bakkede terræner og frodige skove til klippekyster og sandede strande. Parken er hjemsted for en bred vifte af flora og fauna, og det afmærkede stisystem gør den tilgængelig for alle niveauer af vandrere og campister. Med mange informationstavler og guidede ture er Mols Bjerge et ideelt sted for dem, der ønsker at udforske den danske natur i et behageligt tempo.

Hvordan camperer man i vildmarken?

Når du camperer i vildmarken, er det vigtigt at være forberedt og ansvarlig. Altid researche de lokale regler og retningslinjer og overhold dem strengt. Husk at tage al affald med dig, og brug bæredygtige metoder som f.eks. ren brændselskogning. Vilde campingsteder kræver ofte mere autonomi og færdigheder, så sørg for at planlægge og pakke omhyggeligt. Vejret i Norden kan være uforudsigeligt, så klæd dig på til forholdene og hav altid en nødplan.

Norden byder på et utal af vilde og fortryllende campingoplevelser. Fra de frosne bjergtoppe i Sverige til de solrige strande i Danmark, er der noget for enhver smag og ethvert eventyrniveau. At vælge at campere i vildmarken i disse lande kan skabe en uforglemmelig oplevelse, der bringer dig tættere på naturens renhed og rå skønhed. Med så meget at se og gøre er Norden et ideelt sted at udforske, uanset om du er en erfaren vildmarkscamper eller en familie, der ønsker at tilbringe tid sammen i naturen.

Opdag mere af campinglivet på jysk-caravan.dk.