Oplev Formel 1 på tæt hold: De bedste racerbaner du skal besøge i Europa

22. juni 2021

Det bliver ikke større end Formel 1 inden for motorsport, og selv hvis du ikke har benzin i blodet, kan det være en fantastisk oplevelse at overvære et Formel 1-løb.

Formel 1 kan bare noget helt særligt. At se verdens bedste racerkørere udnytte de mest avancerede biler på planeten til fulde, er en fantastisk oplevelse. Det er noget, der kan få alle op af stolene, og det gælder også dem, som ikke nødvendigvis er fan af motorsport. Vi kigger her nærmere på nogle af de bedste Formel 1-baner i Europa, du som turist bør opleve.

Autodromo Nazionale Monza, Italien

Alene Monzas historie kvalificerer banen som et must-see. Banen blev opført i 1922, og siden har alle de mest legendariske racerkørere på et eller andet tidspunkt kørt der. På Monza får man om noget den italienske folkestemning ind under huden, når Ferrari-fansene pisker stemningen op. Det får løbet til at føles mere som en fodboldkamp med slagsange og flag på lægterne.

Atmosfæren er altså i top, og det samme gør sig gældende for selve løbet, der altid leverer varen. Det fik vi et eksempel på sidste år, hvor franske Pierre Gasly sensationelt vandt det italienske Grand Prix. Her fik vi drama for alle pengene, da der blev rusket godt og grundigt op i stillingen.

Circuit de Monaco, Monaco

Vi kommer heller ikke uden om Formel 1’s bedste gadeløb, nemlig Monacos Grand Prix. Det er for mange Formel 1-fans højdepunktet på sæsonen, og løbet i Monacos gader skuffer aldrig. Det er en sand fest, hvor hele byen emmer af motorløb. Her blander de kendte og superrige sig med mængden, når der skal holdes øje med kørerne i de små hårnålesving op og ned af Monacos gader.

Zoomer vi ind på dette års løb, fik vi også smæk for skillingen. Det udviklede sig nemlig til at blive et utroligt spændende løb, hvor monegaskeren Charles Leclerc overraskende kørte sig til pole position. Han endte dog med at udgå fra løbet, da han kørte ind i banden og smadrede sin Ferrari. Derudover gik det også galt for Mercedes, da Hamilton fik forkerte dæk på under et pitstop.

Det udnyttede hollandske Max Verstappen til fulde. I sin Red Bull-racer tog han nemlig førstepladsen, og dermed overhalede han Hamilton i det overordnede klassement. Det fuldendte en fantastisk weekend i Monaco, der som altid levede op til forventningerne. Der er desuden ingen dårlige sæder til Monacos Grand Prix, og du kan derfor være sikker på at få alt med.

Silverstone Circuit, England

Den engelske racerbane er ligesom Monaco og Monza fuld af legendariske historier. Silverstone lagde således asfalt til det først løb i den moderne Formel 1 æra tilbage i 1950, og mange af historiens bedste løb er blevet kørt her. Det er en teknisk svær bane, der kræver snilde og kløgt af kørerne. Det giver ofte underholdende løb, og det engelske Grand Prix er derfor også et godt bud på et løb, som du bør se. Hvis du ikke holder med en specifik kører, kan betting også være en god måde at bringe endnu mere spænding ind i løbet. Når løbet løber stablen i Juli, er der i hvert fald gode muligheder for at bruge live betting, hvis du gerne vil spille på løbet, mens det er i gang.

Det er altid en stor oplevelse at overvære et Formel 1-løb, så det er næsten lige meget hvorhenne du ser det. Monaco, Monza og Silverstone er dog gode bud på tre racerløb, der altid leverer underholdning fra højeste hylde.