Tre forskellige ferier til Tyskland

12. september 2019

“At rejse er at leve”, som H.C. Andersen skrev en gang for længe siden. Mange drømmer sig bort til eksotiske strande og de klareste bølger eller bare en weekend væk fra hverdagen.

Mange af os har allerede prøvet bilferien sydpå til Frankrigs lækre mad eller det gode vejr i Spaniel eller Italien. Men hvad med at stoppe langt før da? Hvad med at rejse til Tyskland – for andet og mere end Berlin eller billig øl.

Tyskland er et kæmpestort land med en masse forskellige feriemuligheder. Der er smuk natur, søde og venlige mennesker og masser af forskellige kulturelle muligheder, fra operaen til fodboldkampe. Her får du bud på tre meget forskellige ferier i vores sydlige naboland.

Weekendophold i en af Tysklands smukkeste storbyer

Berlin er en fantastisk by, men dem findes der også mange andre af syd for grænsen. Op mod juletid lyser Tysklands storbyer op med de fineste julemarkeder, hvor gløggens damp blander sig fortrinligt med de saftigste, kraftigste tyske pølser. Et af de fineste finder du i Köln, hvor de små fine boder hygger sig i skyggen af byens mægtige katedral.

Katedralen – og resten af Köln – er et besøg værd året rundt, selvom danskere ofte glemmer, at byen eksisterer. Katedralen er helt ubegribeligt stor og næsten frygtindgydende med sin mørke farve, gargoiler og de mange statuer, der holder øje med byen og med dig, mens du nyder et tungt men frugtigt stykke kirsebærtærte.

Oplev Bundesligaen helt tæt på

En anden måde at opleve Tysklands byer på og komme helt tæt på en anden facet af tysk kultur er ved at tage ind og opleve en ægte tysk fodboldkamp. Bundesligaen har det højeste gennemsnitlige tilskuertal, så du vil helt sikkert komme i godt og spændende selskab på stadion. Bare et par timer fra Danmark er det altså muligt at finde fodbold i verdensklasse – og mange af Danmarks bedste spillere spiller i nabolandet. Tag ned og støt Robert Skov, Thomas Delaney eller Yussuf Poulsen, for eksempel.

Tag familien med ind til en kulturoplevelse, I sjældent glemmer, når I alligevel er på byferie, eller planlæg en decideret fodboldrejse med vennerne. Lige nu er Bayern Müncen for eksempel favorit til at vinde Bundesligaen med odds 1.30. Her kan du også gøre det lidt mere spændende med et spil på kampen – det er altid sjovere at se en kamp, når man er ordentligt investeret.

Udforsk den flotte tyske natur

Hvis man trænger til at komme helt væk fra det hektiske storbyliv, skal der måske en helt anden type ferie til, og her kan Tyskland bestemt også byde ind. Specielt nede sydpå i grænselandet mod Frankrig og Østrig findes der fantastiske bakker, bjerge og floder, der helt klart er værd at besøge. Tyskere er selv glade for at gå på opdagelse og campe i naturen, og man bør gøre dem kunsten efter i deres eget hjemland. Og så kan man endda være så heldig at støde på nogle af Europas allersmukkeste slotte. Opdagelse.dk giver en guide til 5 eventyrlige slotte i Tyskland.

Tyskland har altså meget mere at byde på end motorvejslokummer og tankstationspølser. Det er på tide, at vi danskere tager det seriøst som en rigtig feriedestination i sig selv – der ligger utallige eventyr og oplevelser og venter på os lige syd for grænsen!