Sådan finder du den billigste rejseforsikring

17. januar 2017

Så er det snart ved at være tid til vinterferie. Hvor rejser du hen i år?

Skal du ned og stå på ski med gutterne, eller siger du farvel til kulden, og tager konen og børnene med på en 14-dages badeferie til Phuket? Uanset hvilke planer du har, så er der én ting du altid skal huske på: rejseforsikringen.

Men hvordan finder du nu lige den billigste pris? Og er den billigste løsning altid den bedste? Her på laternanordica.dk, hjælper vi dig med at finde frem til den rejseforsikring, der passer bedst til dine behov.

Har du svært ved at gennemskue det bedste produkt?

Det er forståeligt nok. Markedet for rejseforsikringer kan godt virke som lidt af en jungle. Tilsyneladende, så er der meget stor forskel på de forskellige priser på rejseforsikringer, selvom det er det samme produkt man søger på.

Dette er specielt gældende på enkeltrejseforsikringer, hvor priserne kan variere med flere hundrede kroner om ugen. Men hvordan kan det være, at produkter, som ved første øjekast virker til af være ens, er så forskellig i pris?

Forskellige behov giver forskellige priser

Rejseforsikringer kan sammenlignes lidt med priserne på fly i Europa. Der kan prisen på den samme rute variere meget, alt efter hvilket lavprisselskab man vælger. Men der er også stor forskel på den service man modtager, og de vilkår man accepterer.

Før i tiden var SAS anset som et af de dyrere lavprisselskaber. Til gengæld var bagage, mad og god service altid standard. Selskaber som Norwegian og Ryanair overtog markedet, ved at skære produktet helt ind til benet. I deres forretningsmodel, der kan kunderne selv bestemme, om de vil betale for at have bagage med, og så videre.

Det samme gør sig gældende inden for rejseforsikringer. Nogle forsikringsselskaber har den filosofi, at alt er inkluderet i prisen. De tilbyder derfor en samlet pakket, der dækker ethvert behov, du måtte få brug for på din ferie. Dette kunne eksempelvis være ulykkesforsikring, dækning af mistet bagage, afbestillingsforsikring, feriekompensation og dækning af farlig sport.

Andre forsikringsselskaber giver kunderne større valgmuligheder, ved at tilbyde flere tilkøbsprodukter til deres rejseforsikringer. Det er blandt andet derfor, der kan være stor forskel på priserne på de forskellige rejseforsikringer, selvom de lader til at være identiske.

Find dit behov

Udover det, så er der også stor forskel på de vilkår, som de forskellige forsikringspolicer indeholder. Her bør man altid sætte sig grundigt ind i de specifikke betingelser, for den rejseforsikring man ønsker at købe.

Du er derfor nødt til, først at vurdere hvilke behov du har. Dernæst kan du vælge en rejseforsikring, som lever op til dine krav.

Brug en prissammenligningsside

Når du har fundet frem til hvilke dækninger du har behov for, så er det en rigtig god idé, at bruge en sammenligningsside på rejseforsikringer, til at finde den billigste forsikring. Der kan du nemlig læse mere om de forskellige dækningsniveauer, samtidig med du nemt sammenligner priser på de enkelte rejseforsikringer.

RejseforsikringsGuiden.dk kan du eksempelvis få et hurtigt og overskueligt overblik over de forskellige rejseforsikringer på det danske marked, se priser og vilkår på rejseforsikringerne, og læse mere om hvad de enkelte forsikringsselskaber kan tilbyde.