München: Hvor glamour og tradition bliver forenet

1. august 2016

Når danskerne tager af sted på ferie, er det ofte til typiske turistdestinationer som London, Paris, Berlin, Hamburg, New York, Rom og Barcelona.

Men München viser Tyskland en helt anden side af sig selv. En, der både er konservativ og moderne, traditionsbevidst og fremadrettet, kulturel og højteknologisk.

Denne tredje største by i Tyskland bærer stadig præg af sin bayernske historie. Traditionelt set har Bayern nemlig været en forbeholden del af Tyskland, og dette mærkes stadig i den meget synlige kulturelle arv, som kommer til udtryk overalt i byen.

Dette giver byen en særlig arkitektoniske, kunstnerisk og ikke mindst dialektisk præg. Her kan München og resten af Bayern kan med god grund siges at markere en interessant skillelinje mellem nord- og sydeuropæiske traditioner og værdier.

En højteknologisk by

Men selvom München er traditionsbevidst, har dette ikke hæmmet dens modernisering og fremdrift. Byen er i dag en af Tysklands og Europas mest højteknologiske byer, som leverer en energisk entreprenør-scene.

”München er et industrielt-, finansielt- og mediemidtpunkt. Den har styrker inden for højteknologi og software industrier, såvel som vidensbaserede ydelser,” skrev European Digital City Index i sin 2015-rapport om europæiske startups.

Derudover kan München være et frisk alternativ til Berlin, idet den er kendt for sine mange grønne områder, åbne pladser, hyggelige bogcafeer, vidunderlig universitetsmiljø, glamourøse barer og klubber.

Rathaus-Marienplatz-Peterskirche

Fodbold

Lad os heller ikke glemme, at de forsvarende verdensmestre i fodbold også har en af verdens absolut bedste klubber: FC Bayern München. Denne klub har de sidste fire år på stribe vundet den tyske Bundesliga.

Hvis du er i München bør du absolut forsøge at få billetter til en af holdets kampe. Overværelsen af en af klubbens kampe på det gigantiske Allianz Arena, en oplevelse ud over det sædvanlige. Dette stadion kan huse ikke mindre end 70,000-tilskuere, og du skal lede længe efter en mere energisk og passioneret sportsoplevelse.

Oktoberfest

Næsten alle har hørt om Oktoberfest. Det er om muligt en af Tysklands mest ikoniske traditioner, og den stammer fra München. Helt præcis går traditionen tilbage til den 12. oktober i 1810, hvor kronprins Ludwig og prinsesse Therese blev gift.

I dag er den et ”tysk mekka for øl og god feststemning”, som tiltrækker mere end 6 millioner besøgende hvert år. Udefra ser det ustyrligt ud, men efter blot et par glas ”weissbier”, kan vi næsten garantere, at du bliver revet med af folkestemningen, fællessangen og den ubekymrede attitude.

Til Oktoberfest kan du også se selveste Bayern München-fodboldholdet, som traditionen tro slår sig løs og deltager i de vandvittighederne.

Et undervurderet alternativ

Har du brug for et alternativ til dine typiske rejsedestinationer, så er München et godt og undervurderet bud.

Her kan du både slappe af i en by, som er mindre hektisk end Berlin, opleve de sydeuropæiske historiske og kulturelle indflydelser, som gennemstrømmer byen, samt opleve det sofistikerede natteliv.

En helt igennem alsidig by, som tilbyder noget for hver en smag og hvert et humør.