Sådan rejser du nemt i Filippinerne

10. juni 2016

Filippinerne er en forholdsvis nem rejsedestination i Sydøstasien. Engelsk er udbredt og landet har en indtagende lad-vær-med-at-bekymre-dig-være-glad vibration, hvilket er yderst beroligende for førstegangs besøgende.

Dog kan flygtigt vejr og naturkatastrofer hurtigt ødelægge ture, men da menuen byder på 7000-plus øer, er der nok at tage fat på. Det store antal øer, kan dog nemt skabe hovedpine for selv den mest erfarne rejseplanlæggere. Forøg dine chancer for en perfekt tur ved at undgå følgende fejl, når du besøger Filippinerne.

Blive ikke påvirket af ”frygten”

Man kan hurtigt høre de mange historier omkring, at man bliver berøvet, kidnappet eller værre, hvis man sætter foden i Filippinerne. Det får hurtigt folk til, at være bange for at forlade deres hotel, på f.eks. øen paradis øer som Boracay.

1

Dette er en stor fejltagelse. Filippinerne har et uberettiget ry for at være et “farlig” sted – en myte næret af både typisk konservative vestlige ambassade advarsler og nervøse filippinske udlændinge. Men Filippinerne er lige så sikkert som mange andre steder i Sydøstasien. Og mens der har været vold i et par afsidesliggende provinser, i den sydlige del af Mindanao, er det sjældent smittet af i andre dele af landet. Når først man besøger landet, vil man slet ikke kunne forstå at folk har disse tanker herom.

Forsøm ikke at studere vejret på forhånd

Hvis du ender i Filippinerne i monsunregn, vil du næppe kunne nyde din ferie. En almindelig misforståelse om Filippinerne er, at hele landet har samme vejr. Det er ikke så simpelt. Filippinerne har fire forskellige klimazoner. Studér regionale prognoser omhyggeligt og vælg dit rejsemål i overensstemmelse hermed. Hovedstaden, Manila, har en særlig alvorlig regnsæson (topper omkring juli til september). Alt imens, at mange andre områder af landet er tørre i løbet af denne periode. Tyfoner er den store trussel, som du skal tage seriøs. De påvirker typisk store dele af landet og kan forekomme, selv uden for tyfon-sæson(som er omtrent juni til december).

2

Overplanlæg ikke din rejse

Den første regel for at rejse i Filippinerne? Antag alt går galt. Båd og bustider er upålidelige og kan ændre sig på et øjeblik. Tyfoner kan kaste en dæmper på de bedste planer og stranden du har valgt at besøge, kan hurtig blive overbefolket. Bo fleksibel, så du nemt kan vælge et andet sted, hvis din rejse skulle gå i vasken. Udover påske og nytår, er det sjældent svært at finde et værelse, og faktisk vil du normalt få bedre hoteltilbud i sidste øjeblik. Båd og busbilletter kan næsten altid købes på stationen på tidspunktet for afrejsen, og et væld af indenlandske lavprisflyselskaber tilbyder relativt billige flybilletter (også tæt på rejsedagen).

Den rette opførelse

I Filippinerne, ligesom mange andre lande, er det sjældent en god ide at hæve sin stemme eller være aggressiv. I Filippinerne forårsager dette, at begge parter “tabe ansigt” og ender ofte galt. For det andet, er Filippinerne blandt de billigste steder i verden at rejse i, især sammenlignet med Europa og USA. Lad vær med at dvæle ved, om du har betalt for meget for din transport eller indkvartering, især hvis det blot er minimalt ift. din økonomi. F.eks. hvis taxichaufføren tager 5-10 kroner ekstra for, at tage dig igennem myldretiden, er dette ikke grund til frustrationer. Priserne er allerede lave på en sådan tur, så selv med en ekstra betaling, vil det stadig være en af de billigste turer i verden.