Sådan får du råd til at rejse mere

25. maj 2016

“At rejse er at lave”, men man skal jo også have penge til at rejse. Her får du tre gode råd til at få råd til flere rejser.

Få råd til at rejse mere, med et par af vores gode råd herunder.

1. Gennemgå dine faste udgifter

Alle har en masse faste udgifter, som de betaler hver måned og så det kan være svært at slippe helt uden om. Eksempelvis kan man ikke sådan lige slippe billigere i husleje, medmindre man flytter selvfølgelig. Men det kan være en rigtig god investering at sætte sig ned og få et overblik over sine årlige faste udgifter. Det kan både spare dig penge på sigt, men også give ro i maven, når man ved præcis hvilke udgifter man har på et år.

Nogle af de udgifter, hvor man rent faktisk kan spare penge hvert år, er eksempelvis på lån, forsikring, pension og a-kasse. Ofte kan det betale sig enten af omlægge lån eller skifte bank for at få lavere udlånsrente. Det samme gælder forsikringer, hvor der kan være store prisforskelle mellem forsikringsselskaberne. Bemærk, at du ofte kan få rabatter, hvis du samler alle dine bankforretninger og forsikringer ét sted.

Et andet sted at spare er på de årlige udgifter til a-kasse. At være medlem af en a-kasse, er en ganske fornuftigt forsikring mod arbejdsløshed og det betyder du kan få dagpenge, hvis du skulle miste dit job. Men prisforskellen mellem a-kasser, kan også være stor.

2. Sælg dine overflødige ting

Hvis du vil have råd til at rejse mere, kan det også være en idé at kigge dig om en ekstra gang i dit hjem. Når du skal overveje, om du vil sælge nogle af dine ting, kan du dele dem op i to halvdele;

  1. Ting du ikke bruger mere
  2. Ting du kan overveje om du kan undvære

Ting du ikke brugere mere, kan typisk være tøj og alt muligt andet ‘ragelse’. Dog skal du også være realistisk. Det er ikke alle dine gamle ting eller tøj, som har en værdi, så det overhovedet kan sælges. Dyrt mærketøj kan stort set altid sælges på Trendsales.dk og går du en tur på loftet eller i garagen, kan du sikkert også finde ting som kan sælges på dba.dk. Alt det du ikke brugere mere, er nemt at skille sig af med.

Men alt det du måske bruger som luksus, kan være lidt svære at sælge. Men hvis du virkelig hellere vil bruge penge på at rejse, kan du jo overveje hvor mange TV du har brug for? Om dine dyre møbler kan udskiftes med billigere, mod at du får råd til en ekstra ferie? Dette er blot nogle af de mange eksempler, kig dit hjem igennem og gør op med dig selv hvad du kan undvære. En god mulighed for at komme af med en masse ting, er ved at tage på loppemarked, især i sommerhalvåret er det masser loppemarkedet i hele Danmark.

3. Udlej din bolig mens du rejser

Mens du rejser er kan du også tjene penge, nemlig ved at leje din bolig ud. Airbnb er udbredt i hele verden og har virkelig fået succes med deres koncept med privat udlejning. Bor du eksempelvis i København, kan du typisk leje en toværelses lejlighed ud for et sted mellem 500-800 kr pr nat, alt efter stand og beliggenhed.

Hvis du så samtidig selv bor Airbnb på din egen rejse, kan du faktisk tjene et overskud hver dag. Danmark er et af de dyreste lande i verden at være turist i og derfor er priserne høje på udlejning her. Omvendt er de billigere i udlandet. Tager du til Sydeuropa, kan du leje en tilsvarende toværelses lejlighed for 300-400 kr pr nat, dvs. du kan potentielt have et overskud på overnatning på 100-500 kr pr dag. Penge du kan bruge på mad og fornøjelse på rejsen.

Ekstra sparetrick

Som en ekstra sparetrick kan du spare penge på alle de gaver du køber hvert år, ved at finde de bedste gaveideer på gaveinspiration.dk.