3 ting du skal opleve i Barcelona

12. maj 2016

Vi nærmer os sommeren og Barcelona er et populær rejsemål for mange danskere. Går din sommerferie forbi den catalanske hovedstad, får du her tre gode råd til hvad du skal opleve.

1. Stranden i Barceloneta

barcelona-strand

Mange europæiske storbyer er svedende, støvede og nærmest klaustrofobisk varme om sommeren. Når temperaturen nærmer sig 35-40 grader, kan enhver storby føles som en kogeplade og det du har mest brug for, er at komme ud, væk og i vandet.

Barcelona er den perfekte storby om sommeren. En rigtig storby med alt hvad der hører til af liv, larm og kaos. Men byen har også strande. Kilometervis af hvide sandstrande faktisk, som virkelig gøre Barcelona til en storby uden sidestykke om sommeren i Europa. Fra centrum og gågaden La Rambla, kan du på bare 10-15 minutter gå direkte til stranden, som starter ved det gamle kvarter, Barceloneta og strækker sig forbi den Olympiske Havn og flere kilometer langs kysten nordpå. Langs stranden er lavet en promenade, som flittigt benyttes af cyklister, løbere og strandgæster.

I om omkring den Olympiske Havn, folder en del af Barcelonas natteliv sig også ud. I selve havnen ligger utallige barer og mindre diskoteker, mens de store natklubber, som Pacha, Opium og et par stykker mere, holder til direkte på stranden. Hele sommeren oser Barcelonas strande af liv og fest, fra tidligt morgen til sen aften.

2. Camp Nou, hjemmebane for FC Barcelona

barcelona-camp-nou

Besøger du Barcelona fra juni til start august, er der desværre ikke mange muligheder for at opleve et af verdens bedste fodboldhold live. Fodboldsæsonen i Spanien holder nemlig pause, ligesom i resten af Europa, hen over sommeren og den spanske sæson starter typisk først igen i slut august. Men til gengæld bør du ikke snyde dig selv for oplevelsen af at besøge Europas største fodboldstadion. FC Barcelonas hjemmebane, Camp Nou har plads til ikke mindre end 99.000 tilskuere og klubber går med planer om at bygge stadion endnu større gennem en periode på 5 år.

Camp Nou og FC Barcelonas museum er åbent daglig for besøgende og rundvisninger og du kan derfor stadig få et glimt af verdens (måske) største fodboldklub, selvom sæsonen ligger stille om sommeren. Besøger du Barcelona mens sæsonen er igang, skal du ikke snyde dig selv for oplevelsen af en live kamp på den legendariske stadion.

Læs mere om fodboldrejser og billetter til FC Barcelona på billige-fodboldrejser.dk eller andre oplevelser i Barcelona på wanderwind.dk.

3. Parc Güell

barcelona-parc-guell

Parc Güell er en park i Barcelona, som ligger i El Carmel-området og på bjerget af samme navn i udkanten af Barcelona. Parken er anlagt og designet af Barcelonas verdensberømte kunstner Antoni Gaudí (1852-1926), og fra toppen af parken er der en helt fantastisk udsigt over byen og vandet.

Er du i Barcelona en sommerdag med klart vejr, bør du tage turen til Parc Güell og nyde udsigten. Du kan købe billet til parken, hvor du også kan besøge Antoni Gaudí’s hus som ligger midt i parken.

Find mere info om Parc Güell her: www.parkguell.cat.

Læs om flere seværdigheder i Barcelona på StorbyGuide.dk