Det bedste af Spanien: 3 oplevelser, du aldrig glemmer

26. januar 2021

Spanien er en af verdens mest populære turistdestinationer, så er du træt af gråvejr, er også måske lige stedet for dig?

Med over 50 provinser, 17 autonome regioner og mindst fem sprog er Spanien mere alsidig, end hvad du kunne forestille dig. Det er muligt at finde noget for enhver smag. Her kommer tre bud på oplevelser i Spanien, som du aldrig glemmer.

1. Tag på en weekendtur til Barcelona

Barcelona har noget for alle. Det er det, der gør byen så populær blandt turister. Faktisk er Barcelona blandt de mest besøgte byer i hele verden, og hvert år strømmer millioner af turister til for at besøge den smukke middelhavsby. Her kan du nemt bruge en weekend, mens du udforsker Gaudis spektakulære arkitektur eller soler dig på de dejlige strande.

2. Se El Clásico

Det er svært at finde et land, hvor de er så passionerede omkring sport, som de er i Spanien. Fodbold er deres favoritsport, og lige meget hvor du befinder dig i Spanien, vil du altid kunne fornemme passionen. Du behøver bare at besøge en af de mange fortovscafeer, for her vil der næsten altid være et tv, der viser fodbold.

Det vil også være synligt i bybilledet, hvor de mange fodboldfans går rundt med Messi- og Ronaldo-trøjer, ligesom du ofte vil kunne høre fodbolddiskussioner. Mange mener nemlig, at FC Barcelona har været med til at gøre Lionel Messi til den bedste fodboldspiler i historien. Andre holder dog på, at den tidligere Real Madrid-legende Cristiano Ronaldo er den bedste.

Fodbold er at finde overalt i Spanien. De to største klubber er Real Madrid og FC Barcelona, der spiller sine kampe på henholdsvis Santiago Bernabeu og Camp Nou. To af de absolut mest ikoniske fodboldstadions i verden, hvor der altid udfolder sig nogle dramatiske kampe, når de to hold mødes. I den seneste årrække har Messi og Barcelona haft overtaget, men generelt set, er det meget ligeligt fordelt med sejre til de to hold. Argentinske Messi har det dog med at score, når han er på banen.

Faktisk er han den mest scorende spiller i El Clásicos historie, og han bliver derfor også tit omtalt i forudsigelserne hos platforme, der tilbyder betting tips til kampene. Lige meget om der kommer mål fra argentinerens støvler eller ej, vil du hvert fald være sikret en oplevelse for livet, hvis du vælger at tage ind og se El Clásico.

3. Besøg San Fermin-festivalen

Hvert år fra den 6.-14. juli eksploderer byen, Pamplona, i en fest, når den verdensberømte San Fermin-Festival finder sted. Det er her, at tyrene bliver sluppet løs i de smalle gader. Tusinder af mennesker får adrenalinet pumpet rundt i kroppen, mens de løber side om side med de vilde dyr. Du behøver dog ikke at deltage i selve løbet for at mærke stemningen på tæt hold, men kan nøjes med at se med fra en af de mange altaner.

Det er ikke kun tyreløb, der gør San Fermin-festivalen et besøg hver. I de otte dage, som festivalen varer, kan de deltagende opleve alt fra gadefester, parader og fyrværkeri, mens der overalt kan findes lækre pintxos og drinks. Mere end en million mennesker deltager i den traditionsrige festival, så sørg for at booke dit hotelværelse i god tid, da festivalens popularitet kan gøre det svært at finde overnatning.

Spanien har masser at tilbyde, og hvis du har brug for sol og varme, kan det være, at din næste ferie skal gå til den Iberiske Halvø. Her kan du hvert fald få dig en oplevelse, som du sent vil glemme.