Træd væk fra turistruten og oplev Peru fra en anden side

15. oktober 2020

Mange rejsende drømmer om Peru og steder som Machu Picchu, Titicaca-søen, Nazca-linjerne og Cordillera Blanca.

Sagen er den, at Peru har meget mere at byde på end de traditionelle turistattraktioner. Her får du tre bud på, hvad du bør se og gøre, hvis du vil opleve landet fra en anden side og komme ind under huden på den lokale kultur.

Flyt ind hos de lokale

Den bedste måde at lære de lokale skikke og kulturen at kende på, er ofte ved at komme helt tæt på den. Og hvilken bedre måde at komme tæt på den, end ved at bo med de lokale i en lille landsby langt fra civilisationen og de traditionelle turistruter. For eksempel kan du lade turen gå til den lille Quechua-by Vicos smukt beliggende i 3200 meters højde nær Perus højeste bjerg Huascarán.

Landsbyen har tidligere huset internationale rejsende ved at tilbyde såkaldte ‘homestays’. Efter at have indlogeret dig hos de lokale kan hverdagen begynde. Side om side med dine værter og andre af landsbyens beboer kan du deltage i de daglige aktiviteter såsom landbrugsdyrkning, madlavning og pasning af hjemmets dyr. Hold ej igen med at smage på de lokale specialiteter. En stor del af den peruvianske kultur skal findes i maden.

Hep på fodbold og volley side om side med de lokale

Måske du straks tænker Argentina og Brasilien, når du hører fodbold i forbindelse med Sydamerika, men for mange peruvianere er fodbold en stor del af hverdagen og kulturen. Faktisk er der ligefrem et udsagn, der lyder, at for peruvianere er fodbold vigtigere end ceviche og kartofler – og det siger en del. Udover at være hjemsted for et fortrinligt landshold, spilles der Primera Division.

Faktisk er turneringen i fuld gang, hvoraf ligatabel og odds fra bet365 peger på Universitario de Deportes som den førende klub med sine 12 sejre ud af 17 kampe. Foruden Universitario de Deportes er også Alianza Lima og Sporting Cristal blandt de klubber, der klarer sig bedst. Hvis du vil tættere på kulturen og tage del i en begivenhed side om side med de lokale, er en god mulighed at overvære en af de store klubbers kampe. Som regel er det nemt at finde billetter online, og du vil uden tvivl få en på opleveren.

Hælder du mere til volleyball, skulle der også være god mulighed for at udleve denne passion i selskab med de lokale. Faktisk er volleyball den mest yndede sport blandt peruvianske kvinder. Både på strande og gadeplan kan du som regel støde på lokale hold i fuld færd med at dunke bolde over nettet. Enten kan du følge med fra sidelinjen eller finde modet frem og spørge, om du må deltage. Intet knytter bånd som det at have en fælles aktivitet at samle sig om.

Udnyt Perus lange kystlinje på toppen af et surfbræt

Kan du også have svært ved at sidde stille på din ferie? I så fald bør du udnytte Perus knap 2500 km lange kystlinje, der strækker sig fra nord til syd og indbyder til en dristig vandaktivitet som surfing. Er du allerede dedikeret surfer, har du muligvis hørt om Chicama i det nordvestlige Peru, som foruden sine kølige havtemperaturer er berygtet for at have nogle af de længste bølger i verden.

Også hovedstaden Lima er kendt for sine surfingmuligheder, der blandt andet egner sig til begyndere. Surfskoler kan findes langs kysten, og prisen er ofte til at betale. Som du vil opdage, har mange lokale for længst fået øjnene op for den sjove vandsport, hvoraf du kan nyde at tilbringe tid sammen med dem. En god måde at bryde isen i en ny kultur, er som sagt ofte at have en fælles aktivitet at samles om.

Indlogerende hos de lokale, fodbold og volley side om side med de lokale eller vild vandsport i selskab med de lokale. Valget er dit, når det er tid til at træde væk fra turistruten og opleve nye sider af det spændende sydamerikanske land.