Derfor skal du besøge Japan

14. juli 2020

Der kan skrives bøger om alle de gode grunde til at besøge Japan- og dem er der mange af. Men har du brug for et hurtigt overblik over, hvorfor du skal besøge Japan, så læs med her.

Hvis du nogensinde har set billeder af japansk natur, ved du, at det er en af de bedste årsager til at besøge landet. Japan består af knapt 6.000 øer – til sammenligning består Danmark af 465 øer – og er ni gange større end Danmark. Der er fem hovedøer, og landet består af fem økoregioner, hvilket siger noget om, hvor forskellig naturen er i landet. Du finder alt fra subtropiske skove til tempererede skove i de kølige nordlige egne, og det er hjemsted for mere end 90.000 forskellige dyre- og plantearter. Fire steder i Japan er på UNESCOs Verdenskulturarvsliste, herunder den gamle Yakushima-ø og Shirektoko-nationalparken i det nordlige Japan.

Japansk kultur

En anden meget attraktiv ting ved Japan er den japanske kultur, som har en lang tradition bag sig. Japansk kultur indeholder både traditionelle og moderne aspekter som arkitektur, mode, kunst, geishaer, skriftsprog og sport. Inden for sidstnævnte område har mange nok set de store japanske sumobrydere, men de senere år er også traditionelle europæiske sportsgrene blevet populære i Japan. Eksempelvis har Japan deltaget i fem verdensmesterskaber i fodbold, hvor de tre gange har kvalificeret sig til ottendedelsfinalerne, og de er også med, når der bliver spillet VM i 2022.

Men med odds 251.00 hos bookmakere som bet365, så er der et lille stykke op til vinder-favoritterne Brasilien med odds 7.50. Men derfor er Japan stadig en spændende fodboldnation, som også har store spillere i kendte europæiske klubber. Japan har også deres egen fodboldliga, som virkelig kan være et underholdende besøg værd. Men det er ikke kun fodbold der er populært, landet har nemlig også kvalificeret sig til håndbold-em for herrer i 2021.

Japansk mad

Japansk mad er for de fleste danskere lig med sushi, men det japanske køkken er i virkeligheden langt mere alsidigt. Japansk mad er ofte baseret på alt godt fra havet, da landet jo er et ørige med vand overalt omkring sig, men derudover kombineres der ofte med hvide ris, suppe og nudler. Prøv for eksempel sashimi, som er rå fisk – ofte makrel, tun eller laks – skåret i strimler og serveret med soyasovs eller wasabi.

Eller Sukijaki, som er en japansk gryderet, der ofte serveres om efteråret eller vinteren i Japan. Den laves af blandt andet oksekødsstrimler, forårsløg, champignon, tofu og nudler, men dette kan variere mellem de forskellige dele af Japan.

Japanerne

Japanerne burde egentlig være den første grund, der fremhæves for at besøge Japan. Japanere er et af de mest behagelige folkefærd, du kan støde på, og tillægsord som venlige, hårdtarbejdende, punktlige, høflige og respektfulde er blot et lille udvalg af positive ting, der kan beskrive japanerne. Japanere har et godt ry i resten af verden, og det er ikke uden grund.

På japansk betyder udtrykkene “yasashii” og “omoyari no aru” betænksomhed over for andre, og det praktiserer man blandt andet ved altid at medbringe en gave, som for eksempel mad, når man besøger en anden persons hjem.

Vi har ikke haft plads til alle de gode grunde til at besøge Japan her, men de bedste finder du også, hvis du selv aflægger landet et besøg.