Tips til biludlejning og kørsel i Afrika

14. maj 2019

Billeje i Afrika lyder måske som at kunne blive en udfording i et ukendt landskab. Men hvis du følger en række enkle råd, kan du få en fantastisk oplevelse. Læs med her får at få de bedste tips.

Mere end 30 millioner mennesker fra hele verden besøger Afrika hvert år, og kontinentet er også populært blandt danskerne. Der findes i dag adskillige rejsebureauer, som udbyder rejser til afrikanske lande som fx Marokko, Kenya og Sydafrika hvor man kan komme på safari eller nyde livet ved eksotiske strande. Men Afrika er stort og de fleste steder uden pålidelig offentlig transport, så hvis du gerne vil rundt og se den smukke natur, har du brug for en lejebil og heldigvis tilbyder mange firmaer som Avis.dk billeje især i Sydafrika og mange andre steder.

Måske frygter du tanken om en skummel bilforhandler med ramponerede biler og skyhøje priser, men vi kan roligt få dig på bedre tanker. Billeje foregår i dag under så ordnede forhold, at du via din computer og en internetforbindelse kan reservere bilen hjemmefra på bookingsider som bilforhandler med ramponerede biler og skyhøje priser, men vi kan roligt få dig på bedre tanker. Billeje foregår i dag under så ordnede forhold, at du via din computer og en internetforbindelse kan reservere bilen hjemmefra på bookingsider som billigerebiludlejning.dk.

Her kan du søge blandt 1.600 biludlejningsfirmaer og spare op til 70% på en lejebil. Og så inkluderer det ovenikøbet forsikringer, skatter, fri kilometer på de fleste destinationer samt 24 timers kundeservice. Alle de største og mest troværdige biludlejere er repræsenteret, og i Afrika kan du for eksempel reservere en bil hjemmefra i Cameroun, Kenya, Marokko, Sydafrika og Zimbabwe. biludlejningsfirmaer og spare op til 70% på en lejebil. Og så inkluderer det ovenikøbet forsikringer, skatter, fri kilometer på de fleste destinationer samt 24 timers kundeservice.

Alle de største og mest troværdige biludlejere er repræsenteret, og i Afrika kan du for eksempel reservere en bil hjemmefra i Cameroun, Kenya, Marokko, Sydafrika og Zimbabwe.

Hvad skal du se efter, når du vælger en lejebil?

Husk først og fremmest på at Afrika er gigantisk, og mange steder er vejene enten ikke udbygget, eller de er ikke vedligeholdt. Du kan nemt risikere at tilbringe mange dage i bilen, så vælg en stor og behagelig bil, som både er robust, nem at køre og har ekstraudstyr, som gør turen bekvem. Afrika er først og fremmest varm, så aircondition eller køleranlæg er selvfølgelig et must, og du bør også vælge en bil, hvor der er godt med benplads.

Herudover, som bilmagasinet.dk også anbefaler, er en firehjulstrækker at foretrække, hvis du skal køre meget på steder uden ordentlig vej. Men afrika er ikke kun landskab og lange veje, der er også mange storbyer hvor en lille bil måske er at foretrække, når det kommer til fx parkering. Sidst men ikke mindst er en GPS naturligvis også en vigtig del af grundudstyret.

Hvad skal du være opmærksom på ved kørsel i Afrika?

Først og fremmest skal du vide, at i en stor del af det østlige og sydlige Afrika kører man i venstre side af vejen. Når du ovenikøbet kører i en lejebil, som du ikke er vant til at køre, er det med at holde tungen lige i munden. Vær desuden opmærksom på, at der lever mange vilde dyr hvilke du kan læse om på afrika-safari.dk, og det er ikke unormalt at støde på skilte, som advarer mod flodheste på vejen. Især uden for byerne, hvor der ikke er hegn, kan du møde hunde, kyllinger, køer og heste på vejen. Uden for byerne kan der være langt mellem benzintanke, så sørg for at få tanket op, når du har mulighed for det.

Afrika er et fantastisk sted at tilbagelægge i bil, og lad være med at lade fordomme om sikkerhed og bureaukrati om biludlejning afskrække dig. Der er selvfølgelig stor forskel på lande og områder, så du kan altid sikre dig ved at få nogle gode råd, når du henter din lejebil. lejebil.