Besøg Europas “dansker-klubber” i din ferie

20. maj 2019

Danmark har grundet et stort ungdomsarbejde altid været dygtig til at producere spillere, som ender med at spille rundt omkring i Europa. Det er derfor værd at besøge vores landsmænd i deres respekterede klubber.

Foråret er fyldt med både helligdagsferier og spændende afslutningsopgør om mesterskaber og de næstbedste pladser i Europas fodboldligaer. Hvorfor ikke tage vennerne, børnene eller familien med til en af ”dansker-klubberne” rundt om i Europa? På nuværende tidspunkt spiller 20 ud af de 21 spillere i landsholdstruppen på udenlandske hold, så der er masser af klubber at vælge imellem. Vi giver dig her tre udvalgte tips til dansker-klubber i Europa.

Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen i Dortmund

I den tyske storklub Borrusia Dortmund spiller de danske midtbanespiller Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen. Klubben har spillet en forrygende sæson og ligger lige nu fire point efter Bayern München med kun få kampe tilbage, så alt tyder på en dramatisk sæsonafslutning med kampe mod blandt andet Werder Bremen på udebane, som giver odds 3.75 for sejr til hjemmeholdet.

Andre betting tips er Dortmunds hjemmekamp til odds 1.28 for sejr til hjemmeholdet. Udover fodbold kan byen Dortmund byde på spændende seværdigheder som det tyske fodboldmuseum, som åbnede i 2015. Og bliver du træt af fodbold, kan du gå en tur i den smukke Westphalen Park eller besøge Museet for kunst og kulturhistorie.

Lasse Schöne og Kasper Dolberg i Amsterdam

I Amsterdam og byklubben Ajax finder vi hele to spillere: Lasse Schöne og Kasper Dolberg. Ligesom i Bundesligaen danner den nuværende stilling grundlag for en nervepirrende kamp om det hollandske mesterskab. Ajax og PSV Eindhoven ligger nemlig henholdsvis nummer et og to kun adskilt af få point i Ajax’ favør. Amsterdam er måske en lidt mere kendt by for mange danskere, og har et væld af kulturelle tilbud.

Alt fra Anne Frank-museet, Van Gogh- og Rembrandt-museerne til de kongeliges slot, og bliver du træt af at gå på museer, kan du gå en tur gennem det farverige Red Light District, tage på kanalrundfart eller gå en tur igennem Amsterdams største og mest populære park. Og det er bare nogle få forslag til de mange ting, du kan lave, for i Amsterdam løber du aldrig tør for ting at tage dig til.

Kasper Schmeichel i Leicester

Et sidste forslag til en danskerklub og by, du kan besøge, er Leicester, hvor landsholdsmålmanden Kasper Schmeichel spiller. Klubben ligger i øjeblikket på en 9. plads i Premier League, men det er altid sjovt at se den dygtige danske målmand i aktion. På trods af den lidt skuffende midterplacering – holdet vandt mesterskabet i 2015/16 – kan holdet og især Kasper Schmeichel prale af ”kun” at have lukket 48 mål ind i hele sæsonen.

Til sammenligning har Chelsea på 3. pladsen lukket 39 mål ind, Arsenal på 5. pladsen har lukket 50 ind og Manchester United på 6. pladsen har lukket hele 52. mål ind. Leicester er måske ikke det første feriemål, som falder dig ind, men faktisk har byen en rig historie. I 2012 fandt man resterne af Richard III, som blev udødeliggjort skurk i Shakespeares’ skuespil af samme navn under en parkeringsplads. I dag kan besøgende blandt andet besøge King Richard III Visitor Center og Leicester Kategral, se hans grav og blive klogere på historien bag.