Skal du holde sommer i Danmark?

28. maj 2018

I disse dage viser Danmark sig uden tvivl fra sin bedste side. Ved siden af søde jordbær med sukker på serveres et ubegribeligt pragtfuldt vejr.

Den danske sommer er kommet tidligt i år, og den smutter heldigvis ikke foreløbig.

Måske er du begyndt at overveje, om det egentlig kan betale sig at rejse udenlands i år. Sydens frugter er tilsyneladende kommet til Danmark, så hvad er der egentlig at rejse for? Måske har du svært ved at forestille dig, hvad en sommer i Danmark skulle omfatte, så herunder følger en række forslag.

Få gjort op med facadearbejde

Facadearbejde i det lille hjem er en opgave, som mange familier ynder at udskyde gang på gang. Særligt må det danske vejr erkende sig som synder for dette. Når facaden skal pudses og males, kræver det at vejrguderne holder igen med regn og fugt. Ellers kan det beskadige resultatet, og dine håndværkers hårde knoklen i nogle tilfælde være spildt.

Du behøver heldigvis ikke selv at bruge tid på facadearbejde. Der er massere af dygtige håndværkere i landet, som ikke holder sommerferie. Lad dem om facadearbejdet, mens du nyder en is med ekstra guf i solen.

Nyd godt af Danmarks naturperler

“Danmark er så fladt og kedeligt”

Okay, vi kan ikke komme uden om, at Danmark skuffer en smule, hvad angår bjerge, eksotiske dyr og tropisk områder. Men det betyder ikke, at den danske natur er kedelig. I enhver afkrog af Danmark findes fantastiske områder, som du måske endnu ikke har hørt om. Herunder følger tre fantastiske naturperler, som du kan udforske over sommeren.

Grenen, Skagen
En sand klassiker, hvor havene Kattegat og Skagerrak mødes. Tag sandormen hertil som ægte turist og husk at stoppe ved den tilsandede kirke “Sankt Laurentii Kirke”.

Smålandsfarvandet
Vidste du, at øhop kunne foregå i Danmark. Nok er det ikke nær så eksotisk som øhop i Kroatien, Grækenland og Thailand, men det er stadig en dejlig oplevelse. Askø, Fejø, Femø og mange flere venter på dit besøg.

Jægersborg Dyrehave
Du har sikkert vandret igennem her for at nå til forlystelsesparken Bakken. Men prøv engang at have Dyrehaven som destination, for her er så hyggeligt. Faktisk er haven på UNESCOs verdensarvsliste.

Turist i egen storby

Hvor bekendt er du egentlig med dit eget lokalområde? Omend du er bosat nær København, Odense eller Århus, så er der formentlig et hav af spændende seværdigheder, som du endnu ikke har oplevet. Et godt råd er at slå din by op på tripadvisor.dk. Her vil du med garanti opdage seværdigheder, som du aldrig har hørt om.

Læs også: Rejseguide til Grenen i Skagen.