Lad årets vinterferie være kørende

30. januar 2018

For de der er så heldige, at kunne holde en velfortjent vinterferie, der vil det som udgangspunkt være sydens varme og eksotiske omgiver, der trækker.

Men det er ikke billigt at flyve ud i den store verden i vinterferie-perioden. Et alternativ hertil vil være at drage på bilferie. Der kan dog være langt til eksempelvis Frankrig, Spanien og Italien, hvis man er kørende med børn på bagsædet. Spar dig for nogle kørselstimer, og udforsk istedet de mere nærliggende lande.

Nok kan ingen af de byer, som du vil læse om i denne artikel, tilbyde varme stråler og hvide sandstrande. Men de kan stadig give jer feriefølelse, og forårsvejr. Hvis vinterferiens formål blot er at opsamle en god mængde energi, inden at I atter fortsætter hverdagen hjemme i Danmark, så bør disse byer ikke overses. Her er nemlig rig mulighed for afslapning og gode oplevelser.

Kan du køre på bilferie i en leaset bil?

Antallet af privatleasede biler er højt i Danmark, hvorfor mange nok stiller sig selv ovenstående spørgsmål. Selvom du har erhvervet din bil gennem flexleasing, så kan du sagtens køre afsted på bilferie. En leaset bil kan på mange punkter betragtes som din ejendel, hvorfor du også sagtens kan køre udenlands i den. Husk dog altid at medbringe din indregistreringsattest eller en kopi af denne. I mange lande er det dog lovpligtigt, at du kører med DK-nationalitetsmærke, når din bil er leaset, så vær opmærksom på dette. Naturligvis er det også kun lovligt at køre på privat ferie i en privatleaset bil – og dermed ikke hvis du har benyttet erhvervsleasing.

Amsterdam

Afstand fra Københavns Rådhusplads: 796 km.
Køretid: 9 timer

Hollands hovedstad er absolut en smuk by, uanset hvilken årstid du besøger den i. Nok er København kåret som verdens bedste cykelby, men Amsterdam følger lige i hælene. At leje cykler i Amsterdam er derfor nemt og oplevelsen i at cykle fra sted til sted, giver bestemt en afslappende ferie-fornemmelse. Amsterdam har mange hyggelige parker, hvor der både kan gås og cykles – blandt andet Vondelpark og Amstelpark. Ønsker I at være kulturelle, så er Anne Frank Museet absolut et must. Derudover byder byen på utallige Street-Food markeder og ligeledes er mulighederne for ølsmagning mange.

Hamborg

Afstand fra Københavns Rådhusplads: 336 km.
Køretid: 4 timer og 35 minutter

Hamborg er uden tvivl en af de smukkeste byer i Tyskland. Her forenes byliv og havnekultur, hvilket giver et hav af mulige oplevelser. Hamborg til fods kan klart anbefales, for her er et utal af fine monumenter, kirker og bygninger at kigge på. Derudover kan I besøge “Planten un Blomen”, som er Hamborgs botaniske have og desuden en fryd for øjet. Hamborg er også en fantastisk havneby, hvis 800 års gamle havn er blandt verdens største. Her er der både fantastiske fiskerestauranter og mulighed for hyggelige bådture. Hamborg er desuden ejer af verdens største modeljernbane-udstilling “Miniatur Wunderland”, som klart kan underholde både store og små.

Malmø

Afstand fra Københavns Rådhusplads: 46,7 km.
Køretid: 45 min.

Ikke engang en time for Københavns Centrum finder vi Sveriges perle Malmø. En fantastisk by, der altid emmer af liv. Malmø er en yderst god mulighed for bilferie ud af landet, da byen ligger en spytklat fra Danmark, og derfor både kan besøges over flere dage, eller fungere som destination for en endagstur. Når I kører til Malmø, så lav et pitstop ved Emporia, som ligger lige ved indkørslen til Malmø. Emporia er et af Skandinaviens største shoppingcentre, så der er helt sikkert også noget, der falder i din smag. Ellers nyd dagene i Malmø ved at besøge de mange kaffebarer, få en rundvisning på Malmøs gamle chokoladefabrik eller besøg Nordens ældste slot fra renæssancetiden – Malmøhus. Har du mod på det, så besøg restauranten Moosehead Bar, og bestil en elgeburger… Ja, det er vaskeægte elg, som er hovedingrediensen her.