3 oplevelser i Bangkok du skal prøve

30. november 2017

Når turen går til Thailand starter mange danskere med at bruge et par dage i landets hovedstad, Bangkok.

Af Kristoffer Føns

Jeg brugte en lille uge i Bangkok tidligere på året og vil i dette indlæg fortælle om 3 oplevelser du ikke må snyde dig selv for, når turen går til Bangkok.

1: Cykeltur til Bangkoks jungle

“Hvad? Cykle rundt i Bangkok – det er jo vanvittigt”, var min første tanke da jeg researchede efter oplevelser og aktiviteter i Bangkok. Men efter at have konsulteret min faste Thailand-guru, Ricko fra Unique Travel, kom jeg på andre tanker og endte med at tage på en cykeltur til ‘Bangkoks jungle’.

Det fortrød jeg ikke og ser faktisk tilbage på cykelturen som et af højdepunkterne på min rundrejse i Thailand. Vores alvidende guide sørgede ikke bare for at guide os sikkert gennem trafikken, han vidste også alt om Bangkoks historie og de seværdigheder vi passerede.

Vi tog en longtailboat over til det grønne område, der ligger midt inde i Bangkok, men føles som et område langt ude på landet. Dér er der et rigt planteliv og vi så bl.a. også varaner både til vands og til lands.

Fantastisk oplevelse, der godt nok er lidt dyr (i forhold til hvad ting generelt koster i Thailand), men alle pengene værd.

Få et indtryk af turen her:

2: Snup en drink i en skybar

Hvis du har set ‘Tømmermænd i Thailand’, så kender du allerede en af Bangkoks skybars, nemlig Lebua. Det er en af byens mest populære, mest kendte og derfor også dyreste skybars.

Du kan derfor måske overveje at tage forbi f.eks. Red Sky Bar, der er billigere, men hvor udsigten er lige så god. Du skal nok regne med at betale ca det samme for en drink som herhjemme i Danmark, men det er altså alle pengene værd, når man får en fabelagtig udsigt over Bangkoks skyline.

Red Sky Bar er beliggende i CentralWorld shoppingcenteret, hvor man på den øverste etage kan finde en foodcourt (den er godt gemt nede bagved de dyrere restauranter) med et væld af gode thai-retter til meget billige priser. Dér kan aftensmaden med fordel indtages, hvis I vil spare penge før turen går op til de dyrere drinks i skybaren.

3: Oplev vanviddet på Khao San Road

Før jeg var i Bangkok læste jeg lidt op på Khao San Road og så videoer fra området på Youtube. Det lignede alt det jeg ikke kan lide ved at rejse og det lignede et sted, hvor alle ens fordomme om blege backpackere i Asien bliver bekræftet.

Men da jeg så endelig stod i hele vanviddet på den legendariske party-gade, så var det svært ikke at smile. Der er gadesælgere overalt, der prøver at sælge alt fra ekstrem billig pad thai til bajere og grillede skorpioner. Det er kaos og musikken banker derudaf fra de mange barer og diskoteker, men det er i mine øjne et besøg værd, hvis man har en aften i Bangkok.

Jeg var aldrig rigtig i byen dér, men fik en øl og gik lidt rundt en aften og det er jeg glad for. Det var en meget sjov oplevelse som jeg synes du bør prøve på din tur til Bangkok.