Sådan kombinerer du storbyferie med småbørnsferie

15. april 2017

Hvor mange har ikke nydt at tage på storbyferier som nyforelskede par.

Så fik man børn, og pludselig blev det lidt uoverskueligt at tage på storbyferie, med børnene ”på slæb”. I stedet bliver ferierne til badeferie, hvor børnene er glade og forældrene kan få slappet lidt af.

Men vi har fundet en ferieform, der gør, at vi kan kombinere begge dele. Nemlig store campingpladser der ligger tæt storbyerne, så man kan tage på dagsture til byerne.

Italien er kendt for sine store campingpladser, der har alt, hvad en småbørnsfamilie kan ønske sig; masser af pools, legepladser, børneunderholdning, godt vejr, rimelige priser, lækker is, italienske pizzaer og mulighed for selv at lave mad, så man ikke skal sidde på en restaurant hver dag med børn, der keder sig.
Så det er ikke så mærkeligt, at mange danske familier valfarter til de italienske campingpladser hver sommer. Det gjorde vi også, da vi havde små børn.

Vi gik især efter campingpladser, der har lagune pools. Det vil sige en pool, hvor vandet kun er 20-30 cm højt, og hvor der er et skridsikkert plastikunderlag. Så kan de 1-3-årige sidde i vandet og lege, uden at man skal holde fast i dem hele tiden.

Vi startede hver dag med at mor og far sad i vandkanten og drak en cappuccino sammen, mens børnene legede. Det er så dejligt at være et sted, der er indrettet, så forældrene rent faktisk kan slappe lidt af, selvom man rejser, som os, med én dreng på 2 år og én på 3 år.

Vi havde også min mands datter på 15 år med. På campingpladsen var der også masser af andre unge, som hun hyggede sig med. Der var virkelig noget for os alle på campingpladsen.

Men jeg må indrømme, at efter et par dage, så har jeg fået nok af badeferie. Så skal der ske noget. Derfor boede vi på en campingplads kun 15 km fra Rom. Det var noget af det bedste, vi har gjort! Og vi har efterfølgende gentaget succesen med at bo på en campingplads lige udenfor Paris.
Du kan læse mere om vores ture til Rom og Paris på En familie der rejser.

Rom er en dejlig by, med en virkelig hyggelig stemning. Der kan jeg blive ved med at komme tilbage til og slentre rundt og bare nyde at være der – nå ja, og så spise noget lækker italiensk mad.
Børnene er ikke altid så vilde med at være i en storby. Det bliver hurtigt kedeligt for dem. Og faktisk havde vi dem også kun med ind til Rom én gang.

Vi rejste nemlig en del mennesker sammen. Vi rejste farmor, mor, far, en teenage datter og de 2 små drenge. Og derudover rejste vi sammen med et vennepar, der også havde børn i flere forskellige aldre. Så vi var mange sammen, og kunne derfor lave ture til Rom for nogen, mens andre blev hjemme ved poolen sammen med børnene. Det var en fantastisk kombination, hvor der bl.a. blev mulighed for en romantisk aften i Rom for forældrene, og også en tøsedag derind til. Det var virkelig hyggeligt og afvekslende fra badeferien.

Vi havde også børnene med ind en dag. Og så skulle tingene jo foregå lidt mere i børnehøjde. Vi tog i Colosseum. De syntes, at det var spændende at høre historien om, hvor vi var. Men blev dog til sidst lidt trætte af at høre på guiden. Efter vi kom hjem til Danmark, fandt jeg en Asterix film, hvor de er i Colosseum. Det havde været sjovt at se den inden, så drengene bedre havde kunnet forstå, hvor det var, vi var.

Efter Colosseum, købte vi nogle gode italienske pizzaer og satte os i en park ved siden af Colosseum og spiste. Der var god plads til leg og hygge, og det var en dejlig måde at opleve en storby på, sammen med børnene.
Og så kunne vi jo bagefter tage hjem i poolen og lege. Så alle havde en rigtig god dag.

I det hele taget havde alle en rigtig god ferie, der absolut kan anbefales!