Få 10% rabat på salæret ved klage over flyforsinkelse

25. august 2016

Hvis du vil klage over flyforsinkelse er det ofte en rigtig god idé at benytte et specialiseret firma til at hjælpe dig med klagen.

Dermed er du sikker på, at din sag bliver håndteret korrekt og at alle dine rettigheder bliver overholdt, samt at du får præcis den erstatning som du er berettiget til.

Lige nu kan du få 10% rabat på salæret hos Flyhjælp.dk hvis du starter din klage her:

Start din klagesag hos Flyhjælp.dk

Indtast rabatkoden “laternanordica.dk” i kommentarfeltet, så får du automatisk 10% rabat på salæret.

Flyhjælp.dk har vundet 92% af de sager, som de har startet, så der skulle være en god chance for at du også kan få erstatning.

Dét skal du være opmærksom på ved klage over flyforsinkelse

Alle kan klage over deres flyforsinkelse, men for at være berettiget til økonomisk erstatning fra flyselskabet under den gældende EU-forordning 261/2004, skal en række bestemte betingelser for klagen være opfyldt. Herunder får du et hurtigt overblik over betingelserne.

1. Dit fly skal være forsinket, aflyst eller overbooket

Når du vil klage over flyforsinkelse skal du være opmærksom de meget enkle regler der gælder, men som også skal være opfyldt før det overhovedet kan betale sig at starte en sag. Er betingelserne ikke opfyldt, vil du allerede blive afvist hos eksempelvis Flyhjælp.dk, fordi de ved at de ikke kan vinde sagen for dig.

Før du kan klage over flyforsinkelse (og have ret til erstatning), skal dit fly:

– Være forsinket mere end 3 timer
– Være aflyst
– Være overbooket

Ved aflyste og overbookede fly, vil de fleste flyselskaber tilbyde dig at komme med et alternativt fly til din destination. Men du har stadig ret til kompensation. Der gælder dog nogle særlige regler når du får til alternativt fly tilbud, som kan halverer din erstatning.

Vær også opmærksom på at “usædvanlige omstændigheder” i forbindelse med enten forsinkelse eller aflysning af fly kan resulterer i at din ret til erstatning bortfalder. Det kan være omstændigheder, som flyselskabet hverken kunne forudse eller undgå.

2. Her skal du have fløjet til og fra

Da din ret til erstatning som følge af klage over flyforsinkelse et bundet op på EU-lovgivning, gælder reglerne også kun i EU. Du kan selv tjekke din klagemulighed ved at gennemgå følgende scenarier.

Hvis du er føjet fra:
– EU-land til EU-land: Du har altid ret til erstatning.
– Ikke-EU-land til EU-land: Du har ret til erstatning, såfremt at flyselskabet er fra EU.
– Ikke-EU-land til ikke-EU-land: Du har aldrig ret til erstatning.

Du har altså mulighed for at klage over flyforsinkelse og sandsynligvis få tildelt en erstatning, såfremt din rejse opfylder de betingelser som er nævnt i de to afsnit.