Film fra rejsebloggere kan give inspiration til din næste rejse

8. juni 2016

Er du i tvivl om hvor din næste rejse skal gå til, så kan det at finde inspiration igennem en dansk rejseblog, være en mulig fremgangsmåde.

Rigtig mange, både danske og udenlandske rejsebloggere, er blevet rigtig dygtige til at skrive og vise deres rejser frem for andre og give inspiration til, hvad man kan forvente af de forskellige rejsedestinationer. Brugen af billeder og film giver os et realistisk billede af stederne og derved bliver vi ikke skuffet, når vi først er kommet frem.

På nettet findes der utrolig mange privat optagelser fra feriedestinationer rundt om i verden, men man kan hurtigt bruge lang tid på at finde dem, der er værd at bruge tid på at se. Rejsebureauerne tager selvfølgelig også film på stribe, men desværre er der en tendens til at vise et glasbillede, fremfor hvad man virkelig kan forvente af stedet.

Hvorfor benytte sig af film fra rejsebloggere til at finde inspiration?

Mange rejsebloggere er begyndt at tage videoer af deres oplevelser og viser disse både på deres blogs- og Youtube-kanaler. De er langt fra professionelle, men niveauet er stadigvæk højt og de ønsker at deres videoer skal nå ud til andre rejselystne, fremfor at de bliver af privat karakter, som er mere til familie og venner.

Vi har spurgt blogger parret Malene og Nicolaj fra JustBrowsing om deres brug af videoer i forbindelse med deres rejseblog:

“Vi benytter videoer på bloggen fordi vi synes, det er en rigtig god måde at vise forskellige oplevelser på. Vi tager ikke videoer af alt – langt fra. Men hvis vi f.eks. er ude at snorkle eller se en række seværdigheder, så synes vi det er en god og sjov både at vise dette frem på. Vi synes selv det er spændende at se rejsevideoer og de giver et meget bedre helhedsbillede end f.eks. blot et billede”

Hvordan finder man frem til disse film?

Det kan være svært at finde frem til de gode og brugbare videoer i blandt mængden, fordi f.eks. Youtube bliver brugt af så mange forskellige. Det kan være en god ting at finde frem til en række bloggere, man synes er interessante og igennem deres blogs, se deres udvalg af videoer.

Rejseparret fortæller hvordan de hjælper deres brugere med, at se og finde frem til deres videoer:

“Vi benytter vores videoer i en lang række forskellige indlæg, samt på de sociale medier. Derudover har vi valgt at have en kolonne på vores blog hvor vores Youtube kanal bliver eksponeret overfor vores læsere”

Det er også muligt at finde gode og brugbare rejsevideoer direkte igennem Youtube. Dette kræver blot, at man bruger lidt tid på at kigge en række videoer igennem, indtil man finder de brugbare. Mange rejsebloggere benytter sig også af hashtags og andre redskaber, som gør det lettere at finde frem til deres videoer.