Husk omsorg for dit hus når du rejser

18. maj 2016

pas-paa-dit-hus

Sommeren nærmere sig med hastige skridt, og det er for mange ensbetydende med en rejse – enten i Danmark eller uden for landets grænser.

Rejser er som oftest forbundet med glæde og mavekildren for dig og din familie. Man kan ikke komme afsted hurtigt nok. Det er dog vigtigt, at du lige tænker dig om, inden du tager afsted, så du ikke kommer tilbage til overraskelser.

Specielt når det drejer sig om dit hus, kan det være en god idé at tage nogle forholdsregler. Det kan forebygge dårlige oplevelser, og så kan du oven i købet spare lidt penge. Her får du en miniguide til, hvad du skal huske ved dit hus, inden du tager afsted på dit livs ferie.

1 – Hav redningsmandskab parat

Det lyder måske lidt drastisk, men det behøver det ikke være. Vejret i Danmark er meget omskifteligt, og derfor ved du ikke, hvornår der lige pludselig kommer en storm, der kan forvolde skade på dit hus.

Derfor er det en god idé, især hvis du bor ved vandet, at du aftaler med et par venner, familie eller andet, at de lige holder øje med dit hus, såfremt det skulle blive uvejr. På den måde kan du forhindre, at det lige pludselige fosser ind med vand gennem taget. I denne forbindelse kan det også være en god idé at tjekke om du har den rette husforsikring, således du er korrekt dækket.

2 – Vurdér din varme

De allerfleste mennesker slukker pr. automatik for al deres varme, når de tager ud og rejser. Det er dog ikke altid, at det kan betale sig. I nogle tilfælde bruger du faktisk mindre energi og varme på at hold en lav/middel varme i huset, selvom du ikke er hjemme. Det skyldes, at der anvendes utrolig mange ressourcer på at varme et iskoldt hus op igen.

Om du skal slukke for varme eller holde en jævn temperatur, afhænger af hvor længe du skal være væk og hvor stort dit hus er. Hvis du har en moderne varmeløsning, hvor det er muligt at styre varmen elektronisk gennem mobil eller internet, er det selvfølgelig også en mulighed. De nye varmepumper tilbyde eksempelvis denne løsning.

3 – Køb en lystimer

Når du rejser, er du selvsagt ikke hjemme. Og det er guf for indbrudstyve. Et godt middel at skræmme disse væk på, er ved at købe en såkaldt lystimer. Du kan selvfølgelig også bare købe en køter.

En lystimer er et apparat, du kan sætte i din stikkontakter, der sørger for at dit lys tændes inden for nogle bestemte tidsintervaller, som du selv vælger. Når der er lys i dit hus, bliver det mindre attraktivt for indbrudstyve. Du kan se et eksempel på en lystimer i denne video:

4 – nogle småting

Inden du rejser, bør du naturligvis også huske alle småtingene:

  • At låse dørene
  • At lukke vinduerne
  • At smide mad, der kan blive for gammelt, ud
  • At slukke for unødvendige elapparater