Gavekort – din genvej til billigere rejser

17. maj 2016

Hvem vil ikke have billigere rejser og hermed kunne rejser endnu mere? Her får du et par tips til hvordan gavekort kan give dig billigere rejser.

Gavekort er en populære gave i Danmark, især til jul. Enten fordi vi mangler fantasi til at købe mere personlige gaver eller fordi modtageren virkelig ønsker sig gavekort til noget bestemt. Uanset hvad er det en nem måde at give en gave, som modtageren så selv kan bestemme hvordan han eller hun vil bruge.

For virksomheder og butikker er det også en dejlig indtægt at få på forskud. De modtager betaling med det samme, men har først udgiften når gavekortet indløses senere hen. En note til dette, er at det faktisk var sådan Simon Spies i de glade charter-tider, tjente mange af sine penge, ved at få folk til at betale deres charter-rejser, mange måneder forud. Hermed havde Spies pengene på deres konto i eksempelvis seks måneder “gratis” og kunne enten tjene renter eller investere pengene.

Køb ubrugte gavekort

De fleste gavekort i Danmark er gyldige i to år, og skal altså benyttes før udløbsdatoen. Mange modtager gavekort som gaver, men får dem aldrig brugt. Dette kan du faktisk drage nytte af i vores første tip til billigere rejser.

At købe andres ubrugte gavekort kan være en rigtig god forretning. Mange sælger nemlig deres ubrugte gavekort til en lavere pris end det beløb som står på gavekortet. Hvis de eksempelvis har fået et gavekort til en butik eller et rejsebureau, som de ikke vil benytte, er det også en fin forretning for sælger at komme af med det til en lavere pris, end blot at brænde inde med det når det er udløbet.

Et godt sted at søge og købe ubrugte gavekort er på dba.dk, i sektionen for gavekort. Her kan du finde virkeligt mange gavekort til rejser fra mange forskellige udbydere. Eksempelvis hvis du søger en rejse fra et bestemt rejsebureau, som du ved du skal rejse med. Lad os sige du skal til Thailand og rejsen koster 10.000 kr. På dba.dk sælges gavekort typisk til ca. 20% under pålydende værdi. Det vil sige, at du kan købe et gavekort som lyder på 10.000 kr. til kun 8.000 kr., dermed har du fået 20% rabat på din rejse.

Hvor meget du skal betale for et gavekort på dba.dk, i forhold til hvor meget den pålydende værdi er, kan selvfølgelig også forhandles med sælger, især hvis du er god til at “prutte” om prisen.

3-tips-billigere-rejser

Køb gavekort til oplevelser

Et andet sted hvor du kan få billigere rejser, er gennem gavekort eller direkte køb af rejser, hos de forskellige udbydere af oplevelsesgaver. Gennem de seneste 5-6 år er dette marked virkeligt vokset i Danmark og der findes nu en lang række udbydere. I starten var de typiske oplevelsesgaver eksempelvis “biograftur for to” eller “cafebesøg for to”, men også rejser er blevet en større og større del af udbuddet.

Rejserne kan være alt lige fra et weekendophold i Malmø til en uges ferie i Tyrkiet. De mange udbydere forsøger hele tiden at komme med nye tilbud og udvide markedet for rejser. Typisk er rejser hos disse udbydere, særlige billige tilbud, som er lavet sammen med en rejsearrangør. Derfor skifter rejserne også ofte og det gælder derfor om at holde øje med de forskellige sider, hvis man vil have en billig oplevelse.

På siden find-oplevelsesgaver.dk, kan du finde et overblik over de forskellige udbydere af oplevelsesgaver og sammenligne både priser, udbydernes omdømme og betingelser for køb. En services som har til formål at gøre junglen af tilbud på oplevelsesgaver mere gennemsigtig for forbrugerne.

God jagt på de billige rejser.